tech365
bitcoin

Rusland verbiedt Bitcoin en ziet het als crimineel geld.

Wereldwijd wordt er veel gediscussieerd over Bitcoin als betaalmiddel, zowel bij bedrijven als in de politiek. Enkele websites en bedrijven in Nederland accepteren Bitcoin als als betaalmiddel voor hun diensten, echter moeten ze er in Rusland niets van hebben. “Het is een geldvervanger, geen valuta”, verklaren ze in een officieel persbericht (vertaling via Google Translate).

Dat de Bitcoin hét betaalmiddel was voor onder andere Silk Road en andere dubieuze websites heeft de reputatie van de crypto valuta niet veel goeds gebracht. Virtuele valuta, zoals Bitcoin, worden in Rusland geassocieerd met witwaspraktijken en crimineel geld. Dit is één van de redenen dat Rusland heeft besloten de crypto valuta niet als zodanig te erkennen en noemt het zelf “een geld vervanger”. Andere redenen voor Rusland om de Bitcoin niet te erkennen als valuta zijn: het gemis van beveiliging en de enorme fluctuerende waarde van de crypto valuta.

Wanneer meerdere landen hetzelfde vonnis uit zullen spreken als Rusland heeft gedaan zal het steeds moeilijker worden voor de crypto valuta om te overleven. Voorlopig kunnen we in Nederland nog steeds een pizza bestellen met de crypto valuta.

bitcoin

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen