Tech

Een robot die korte metten maakt met onkruid in je tuin. Hoe handig!

Onkruid uit de tuin halen is zo’n klusje waar ik nog nooit zin in gehad hebt. Er is altijd iets dat ik liever doe en als ik er al aan begin dan roep ik na 5 minuten: “de rest doe ik morgen wel”. Na het zien van de Tertill, een handige robot die onkruid uit je tuin kan halen, was ik verkocht. Dit is de oplossing voor de echte techfreak zonder groene vingers!

Een onkruidverwijderende robot, je moet er maar opkomen. Dit handige kleine ding rijd door je tuin op zoek naar onkruid en als hij het gevonden heeft dan maakt hij er direct korte metten mee. Dit doet hij door middel van een kleine nylondraad aan de onderzijde van de robot die zo snel draait dat hij het opkomende stuk ergernis direct met de grond gelijk maakt. Net als zo’n gazontrimmer.

In tegenstelling tot veel van de robots die we kennen in en om het huis hoef je dit kleine wagentje niet op te laden. Hij is voorzien van een zonnepaneel op zijn dak en kan hiermee uren rond blijven rijden zonder dat hij hoeft te stoppen om op te laden. Als hij leeg is blijft hij gewoon staan en gaat hij weer verder als er weer genoeg juice in de accu zit. Door middel van de handige vierwielaandrijving kan hij ook op lastig terrein zijn weg vervolgen.

Tertill robot

Het eerste dat in mij opkwam was: “Wat als hij nu op je net ingezaaide stuk tuin komt?”. Ik kan me zo voorstellen dat de Tertill dol is op je kleine net uitgekomen plantjes. En dat klopt ook, normaliter zou hij ook deze goedaardige stukjes groen in je tuin afmaken. Dit hebben we bedenkers van de Tertill gelukkig ook aan zien komen en er is een speciale band die je om dit soort plantjes heen kunt plaatsen. Tijdens zijn route laat hij dan dit stuk met rust. Mocht hij tijdens het rijden een obstakel aantreffen, dan past hij automatisch zijn route aan. Een soort Roomba voor je tuin zeg maar.

Mocht je nog niets op je vaderdaglijstje hebben staan, dan zou ik de Tertill er maar snel bijzetten.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button