Smart-home

Review: Ring Video Doorbell Wired, nieuwste telg van de familie

Mei maand, videodeurbel maand. Als dit voor jou het geval is dan zit je deze maand goed. Niet alleen krijg je waarschijnlijk je vakantiegeld, maar Ring heeft ook een nieuwe videodeurbel gelanceerd. En voor een prijs die je nooit verwacht had. Say hello to the Ring Video Doorbell Wired, een slimme deurbel met een prijs van slechts €59!

Normaal komt de prijs pas aan het einde van de review. Maar dit model is zo scherp geprijsd dat het eigenlijk een koopje is. Er is wel wat verschil met zijn grotere broertjes, maar toch is het een interessante toevoeging in het assortiment van Ring. De naam verklapt het eerste verschil met de andere modellen al gelijk. Juist, ik heb het over het woordje “wired”. In tegenstelling tot de andere modellen werkt hij namelijk niet op een accu. Je moet hem altijd aansluiten op een spanningsbron en hiermee is hij niet geschikt voor iedere plek. Maar, als je net als ik een deurbel vooral bij de voordeur gebruikt, dan is de kans groot dat jij daar ook gewoon een stroomvoorziening hebt voor je bel. Problem solved, we hebben de accu helemaal niet nodig.

Ring Video Doorbell Wired verpakking

Door het ontbreken van een ingebouwde accu is dit model vele malen kleiner dan bijvoorbeeld de Ring Video Doorbell Pro 3. Dit zit het echt in de accu die eigenlijk de meeste ruimte opeist in de behuizing. En geen accu houdt natuurlijk in dat de behuizing dan ook even de helft dunner kan worden. Dit zie je direct terug in de specificaties als het gaat om de afmetingen, want de dikte komt neer op slechts net 2 centimeter. Verder is hij 10 centimeter lang en 4,6 centimeter breed. Lekker compact dus.

Ring Video Doorbell Wired slank design zijkant

Hij is dan misschien wel “wired” als het gaat om de spanningsbron, maar voor internet toegang en gebruik vanuit de app werkt hij nog steeds draadloos. Je verbindt hem met het draadloze netwerk in huis en vervolgens kan je overal vandaan je bel bedienen. Hij biedt ondersteuning voor Wi-Fi op de 2.4GHz band en is hiermee compatible met nagenoeg iedere draadloze oplossing voor internet.

De Video Doorbell Wired is voorzien van een enkele camera voor het opnemen van beelden en het live bekijken wat er gebeurt. De camera is een 1080p HD-camera met een kijkhoek van 155 graden. Als je hem op je deurpost monteert dan heb je met een dergelijke kijkhoek een goed beeld van wie er voor de voordeur staat, maar vaak ook gelijk van je gehele voortuin. En dat is vooral handig als iemand in de buurt van de deurbel komt, zonder aan te bellen. Bijvoorbeeld als iemand ’s nachts door het raam aan het neuzen is. Voor situaties waarin er vrij weinig omgevingslicht is maakt de camera gebruik van een infrarood led. Die schakelt in als het nodig is en voorziet de camera van extra licht.

Ring Video Doorbell Wired Camera

Als iemand aanbelt is het niet alleen handig dat je kan zien wie het is, je wil misschien ook wel vertellen dat je onderweg naar de deur bent. Sinds het thuiswerken door Corona kan ik je niet genoeg vertellen hoe handig dit is. Aangezien de pakketbezorgers tegenwoordig na het aanbellen je ongeveer 10 seconden de tijd geven om open te doen, is het melden dat je eraan komt ideaal. De deurbel maakt hiervoor gebruik van tweerichtingsspraak voorzien van ruisonderdrukking. Degene die voor de deurbel staat kan dus ook gewoon terugpraten en jij doet dit via de app. Houdt er wel rekening mee dat niet iedereen dit verwacht en sommige mensen zich dan ook wezenloos schrikken. Blijft iedere keer weer erg grappig, dat dan weer wel.

Ring heeft een speciale app ontwikkeld waarin je alle producten kan opnemen en centraal bedienen. Ook dit model werkt prima samen met de welbekende Ring app. Na het installeren en koppelen van de deurbel ben je al klaar om hem te gebruiken, maar er zijn nog wat extra functies die je naar wens kunt activeren en configureren. Bijvoorbeeld Privacy zones. Stel jouw voordeur ligt er dicht tegen het looppad aan, of de bel is net richting de tuin van je buren gericht. Dan wil je misschien voorkomen dat je mensen opneemt die je eigenlijk niet op zou willen nemen. Hier komen Privacy zones om de hoek kijken. Je selecteer een gebied via de app waar de Ring camera geen zicht mag hebben en vervolgens wordt er in deze zone nooit video opgenomen. Een ideale manier om controle over het zichtgebied te houden.

Als tegenhanger van privacy zones heb je ook nog bewegingszones. Dit zijn gebieden die je niet zozeer wilt uitsluiten voor het opnemen van videobeelden, maar voor bewegingen te negeren. Want je kan ook notificaties instellen als je in een bepaalde zone beweging constateert. Maar woon je net aan een drukke straat dan is het handig om een deel van de zone uit te sluiten van bewegingsmeldingen.

Ring Video Doorbell Wired gemonteerd

Net als alle andere varianten van Ring werkt ook dit model in combinatie met een Ring Protect-Plan. Dit is een betaald abonnement dat extra mogelijkheden biedt en aanvullend zorgt voor langere opslag van videobeelden in de Ring cloud. Een van de mogelijkheden die onderdeel zijn van dit abonnement is een extra video preview van 6 seconden. Ring noemt dit “Pre-Roll”. Dit geeft je net die extra seconden voordat iemand op je bel drukt, of een bewegingsmelding bij de deur heeft veroorzaakt. Het herkennen van personen bij een beweging is ook een onderdeel van Ring Protect, evenals uitgebreide meldingen waarbij je in een preview al kan zien wat er gebeurt, zonder de Ring app te hoeven openen. Helemaal ideaal voor gebruikers van een Apple Watch bijvoorbeeld. De prijs voor een Ring Protect-Plan voor een enkele camera bedraagt €3 per maand.

Via de Ring app bedien je alle mogelijkheden van de Video Doorbell Wired. De installatie, het aanpassen en het reageren wanneer er aangebeld wordt. Tot op heden gebruikt Ring deze app voor al haar producten en daarmee is het eenvoudig om meerdere Ring producten te koppelen en te bedienen vanaf één plek.

Wat zit er in de doos?

 • Ring Video Doorbell Wired
 • Schroevendraaier
 • Aansluitmateriaal

Ring Video Doorbell Wired in de praktijk

Voor mij is het niet de eerste videodeurbel van Ring die ik installeer. Alle voorgaande modellen die ik getest heb laten zich op dezelfde installeren. In het geval van de Wired-deurbel is het belangrijk om hem eerst op een plaats te monteren waar je ook een aansluiting hebt voor op je beltrafo. Bij de meeste huizen zit er een dergelijke kabel al standaard bij de voordeur en vind je de beltrafo vaak terug in de meterkast. Het monteren van de behuizing is niet meer dan een paar gaatjes boren en de unit vast schroeven. Vergeet uiteraard niet om de draden aan te sluiten en hem van spanning te voorzien. Meestal is dit een blauw/rood aderpaar. Dit reviewmodel kwam met een fictieve deur, dus de montage was een makkie.

Ring Video Doorbell Wired demo deur

Installeren Video Doorbell Wired in Ring app

Als de deurbel voorzien is van stroom dan schakelt hij automatisch in. De ring rondom de knop van de deurbel licht blauw op en je hoort een welkom muziekje. Dit is wat mij betreft iets dat Ring per direct mag verwijderen uit het product. Want dit muziekje klinkt serieus hard en is compleet zinloos om buiten je woning af te spelen. Eenmaal opgestart dan licht hij wit op en krijg je het teken dat je de installatie vanuit de app kunt starten. De Ring app kan gratis worden gedownload uit de Apple App Store of Google Play Store.

De installatie bestaat uit het scannen van de barcode op de verpakking (eventueel ook aan de zijkant van de bel terug te vinden onder de afdekkap) en een Wi-Fi verbinding te maken met de deurbel. Als de verbinding tot stand gebracht is vraagt de app met welk draadloos netwerk je in huis wilt verbinden. Kies hier het gewenste netwerk en de rest van de installatie wordt automatisch voortgezet en afgerond. Geloof het of niet, je Ring Video Doorbell Wired is nu al klaar voor gebruik.

Als de installatie afgerond is kan je nog wel een aantal additionele instellingen aanpassen. Zoals ik eerder al schreef is hij voorzien van de mogelijkheid om privacy zones in te stellen. Wanneer je dit doet dan zie je voortaan op je videobeelden een zwart vlak op de plek waar je de privacy zone hebt ingesteld. Het ziet er een beetje gek uit, maar dit is wel precies waar het voor dient.

Een bewegingszone instellen gaat eigenlijk op dezelfde manier als een privacy zone. Echter heeft dit geen invloed op het beeld van de opname. Wel bepaal je hiermee wat het gebied is waarin je een bewegingsmelding wilt ontvangen. Bij mijn Ring deurbel bij de voordeur heb ik hiermee de stoep voor mijn voordeur uitgesloten van beweging.

In de Ring app zie je niet alleen een gebeurtenis als dit live gebeurt, maar kan je ook terugkijken naar eerdere momenten. Hierbij is het wel essentieel dat je een Ring Protect-Plan hebt. Stel dat er in de nacht een beweging is gedetecteerd, dan kijk je eenvoudig terug wat er op dat moment een bewegingsmelding veroorzaakte. Persoonlijk vind ik wel erg prettig, ook al vereist het een abonnement. De app werkt goed en stabiel en alle aanpassingen doe je eenvoudig voor al je toegevoegde Ring producten. Zelf heb ik er nu 2 deurbellen, een buitencamera en 2 Chimes in toegevoegd dit werkt naadloos samen.

Het design van dit model vind ik echt stukken beter dan de variant met accu. Dit zit hem echt in de dikte van de deurbel. Hoewel het logisch is dat de variant met accu dikke moet zijn, vind ik het nieuwe model super strak. Als Ring ooit dit formaat voorzien krijgt van een accu dan ben ik gelijk om.

Ring Video Doorbell Wired slank design bovenkant

Eigenlijk is de Ring Video Doorbell misschien wel het beste model om te kopen als je inderdaad stroomvoorziening bij je voordeur hebt. Want dit stukje slimme techniek kost slechts €59. Een koopje als je het mij vraagt. Het enige dat ik graag op dit model teruggezien had is ondersteuning voor 5GHz Wi-Fi. Aangezien je op deze band veel minder last hebt van allerlei storende draadloze netwerken dan op de 2.4GHz band. Het is geen showstopper, maar had leuk geweest. Verder is de kwaliteit gewoon prima in orde. Dus, nog even wachten op dat vakantiegeld en dan snel een Ring Video Doorbell Wired in je winkelmandje plaatsen. Daar krijg je geen spijt van.

Prijs en beschikbaarheid

De Ring Video Doorbell Wired is vanaf vandaag verkrijgbaar voor een prijs van €59. Om optimaal te profiteren van je deurbel is het aan te raden om het optionele Ring Protect-Plan aan te schaffen voor €3 per maand.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

3 reacties

 1. Is er naast het aansluiten van de huidige deurbel draden nog andere installatie vereist zoals een weerstand oid in de meterkast?

  groet Mike

 2. Op dit moment zie ik hem nog niet in de bekende webshops. Lijkt erop dat ze momenteel nog niet verzonden worden door Ring aan de shops. Ik denk dat je nog heel even moet wachten 🙂

 3. Na het lezen van je review denk ik wel deze ring doorbell aan te schaffen.
  Maar ik kan deze alleen terug vinden en kopen op de Ring site.
  Weet jij waar dit model nog meer te koop is, zodat ik kan vergelijken??
  En als ik via de site van Ring bestel, waar vandaan wordt het dan verstuurd?

  Bedankt alvast voor je reactie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button