tech365
TRENDnet TV-IP762IC 05

Review: TRENDnet HD Wireless Day/Night Cloud Camera TV-IP762IC

TRENDnet heeft een flink assortiment IP-camera’s voor zowel thuisgebruikers als voor de zakelijke markt. De TV-IP762IC is niet zomaar een ip-camera, want dit model is geoptimaliseerd voor dag en nacht opnames. Daarnaast beschikt de camera over een 720p HD video kwaliteit, 2-weg audio, lokale opslag op micro SD en CloudView.

De videokwaliteit van een camera bepaald in grote mate hoe bruikbaar het apparaat is. Helaas zijn er veel camera’s in omloop die veel beloven, maar als puntje bij paaltje komt slecht presteren. TRENDnet beloofd ons dat dit met de TV-IP762IC niet het geval is en zegt er zelfs bij dat deze camera ook goed om kan gaan met situaties waar er weinig licht is.

De TV-IP762IC beschikt over 720p HD video kwaliteit. Bij gebruik van H.264 evenals MPEG4 biedt de camera een resolutie van maximaal 1280 x 720 met 30 beelden per seconden. Kies je voor JPEG dan blijft de resolutie gelijk, maar val je terug naar 5 beelden per seconden.

 

TRENDnet TV-IP762IC 02

 

TRENDnet maakt gebruik van een 0,25 inch CMOS sensor en een lens met een brandpuntsafstand van 3,35mm en diafragma van f2. Inzoomen met de camera is mogelijk, echter is dit een digitale zoom functie die maximaal 4 x vergroot.

Een groot voordeel van de TV-IP762IC is de mogelijkheid om in complete duisternis nog opnames te maken. Door middel van een infrarood LED is het mogelijk om tot 5 meter ver toch zicht te hebben. Het beeld is bij de nachtstand wel beperkt tot zwart-wit.

Je kunt voor het aansluiten van de camera kiezen uit een draadloze verbinding naar je netwerk of de 10/100 Mbps Ethernet poort aan de achterzijde van de camera. Het is met de TV-IP762IC zelfs mogelijk om video-opnames te maken op een micro-SD als er geen netwerkconnectie mogelijk is. Het micro-SD slot bevindt zich aan de zijkant van het apparaat en ondersteund maximaal 32GB.

 

TRENDnet TV-IP762IC 03

Aan de achterzijde van de camera vinden we ook nog een aansluiting voor een externe luidspreker, waarmee je het geluid van de interne microfoon kunt weergeven. Standaard wordt dit geluid ook getransporteerd in de stream van de camera op het netwerk. Dit maakt een dergelijke camera ook handige voor bijvoorbeeld een wachtruimte of balie van een bedrijf. Op afstand kun je dan horen wat er gebeurd als je niet in de ruimte aanwezig bent.

Het is niet alleen mogelijk om de camerabeelden te bekijken in het netwerk waarin de camera is opgenomen, want door de aanwezige CloudView functionaliteit kun je de camera ook beschikbaar maken buiten het netwerk. Dit is zeer handig als je vanuit huis of via een mobiele apparaat wilt zien wat er op een bepaalde plaatst gebeurd. Een ideale oplossing als je de camera inzet als beveiligingsmaatregel.

 

TRENDnet TV-IP762IC 04

Bestel je de TV-IP762IC, dan krijg je ook een handig verstelbare steun bij de camera geleverd. Deze solide steun kan worden gebruikt voor het neerzetten van de camera, maar ook voor de montage aan de muur of plafond. Er zijn al drie gaten voorgeboord, wat de montage van de camera eenvoudiger maakt. De camera is op de steun in veel verschillende posities te draaien wat het uitrichten makkelijk maakt.

 

TRENDnet TV-IP762IC 01

 

Wat zit er in de doos?

  • TV-IP762IC Cloud Camera
  • CAT5e Ethernet kabel (1,5m)
  • Camera montage set (steun en schroeven)
  • Meertalige installatiehandleiding
  • CD-ROM met software en handleidingen
  • Adapter (5V/1A)

TRENDnet TV-IP762IC 05

Bedieningsgemak

De TRENDnet TV-IP762IC is geen ingewikkeld apparaat. Wanneer je al eerder een IP-camera hebt geïnstalleerd dan komen de meeste opties je bekend voor en heb je de camera binnen enkele minuten up-and-running. Is dit de eerste IP-camera die je installeert dan is er zeker geen reden tot paniek.

De verschillende configuratie opties van de TV-IP762-IC spreken voor zich. Wil je gebruik maken van de Cloud functionaliteit van de camera dan hoef je alleen maar een app voor je smartphone of tablet te downloaden en de gegevens die je bij de Cloud configuratie vindt in te vullen.

Wil je echter aan de slag met het instellen van je eigen video-formaat, aangepaste framerate of kwaliteit dan is het verstandig om hier wat meer informatie over te zoeken. Als je hier nog geen ervaring mee hebt kan dit wat lastig zijn. De standaard instellingen zijn echter prima, dus het aanpassen hiervan is niet noodzakelijk.

 

Onze ervaring met de TRENDnet

De TRENDnet TV-IP762IC is een eenvoudige camera om te installeren binnen enkele minuten kun je gebruikmaken van je eigen cloud camera. De maximale videokwaliteit is 720p, waarbij de beelden in de dagmodus prima in orde zijn. Wanneer de camera overgaat in de zogenoemde nachtmodus dan zorgt de ingebouwde infrarood LED en het speciale filter voor een goede belichting van de omgeving. Wel gaat dit een beetje ten koste van de scherpte van de beelden, maar aan de andere kant zou je zonder deze speciale modus bijna niets meer zien.

Het bereik van de nachtmodus is prima voor een dergelijke kleine camera en kan zonder problemen ingezet worden voor het in de gaten houden van een kantoor of een receptie. Is de ruimte groter, dan adviseren we toch om uit te kijken naar een ander model met een groter bereik.

De Cloud functionaliteit werkt ook eenvoudig en is niet meer dan het benaderen van een speciale URL in je browser, of via de mobiele app van TRENDnet.  Vanuit beide kun je de camerabeelden niet alleen bekijken, maar ook de camera functionaliteit gebruiken, zoals het aanpassen van het beeld, het maken van een schermopname of zelfs een video-opname.

De eerste afbeeldingen hieronder is gemaakt met de camera in de daglicht stand. Je kunt duidelijk zien dat de camera moeite heeft met het zeer beperkt aanwezige licht.

TrendNET 720p dagdonker

In de afbeeldingen hieronder hebben we de nacht-modus geactiveerd, waarbij de camera ondersteuning krijgt van een infrarood LED en een filter voor het beter weergeven van details. Je ziet in deze modus veel duidelijker de verschillende objecten en de balans in de belichting.

TrendNET 720p nacht

Deze laatste foto is overdag gemaakt met de camera in de automatische dag/nacht stand. De camera stelt zichzelf in op de dag modus voor het weergeven van het beeld, maar heeft toch iets wat moeite met het lichte vlak van het raam. Toch is het beeld prima bruikbaar en kun je zonder problemen objecten onderscheiden.

TRENDnet camera dag-modus

 

Op de volgende pagina bekijken we de installatie van de TRENDnet TV-IP762IC.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen