Opslag

De Thecus N2310 NAS nader bekeken

De Thecus N2310 is een 2-bay basismodel NAS gericht op thuisgebruikers en kleine kantoren. Of je nu op zoek bent naar NAS voor het streamen van je favoriete films, het opslaan van je foto’s of het synchroniseren van je belangrijke bestanden, de Thecus N2310 helpt je prima op weg.

Het is lastig om nog over een basismodel te spreken, als je kijkt naar wat de N2310 eigenlijk allemaal kan. Natuurlijk kun je altijd een stapje groter, sneller of uitgebreider, maar de N2310 is ook voorzien van een interessant prijskaartje. Binnen de 2-bay serie is er ook nog een N2520 en een N2560 voor wie een stapje meer wenst.

Thecus_N2310_ANGLE_2

Met de N2310 heb je een redelijk veelzijdig product in handen. Zo kun je eenvoudig je bestanden delen, je favoriete films streamen, je eigen privé cloud opzetten of het synchroniseren van bestanden via Bittorrent. Door de beschikbaarheid van een tweetal bays kun je gebruik maken van een aantal verschillende methoden voor het opslaan van je data, zoals: RAID1 (mirror), RAID0 (strip) of JBOD. Je kunt maximaal 8TB aan opslagruimte benutten in de N2310 door middel van een tweetal 4TB harddrives.

Thecus_N2310_ANGLE_1

In tegenstelling tot veel populaire merken als Synology en QNAP, vinden we in de N2310 geen MARVELL- of Intel-processor terug. Nee, Thecus heeft gekozen voor het gebruik van de AMCC APM86491 processor met een kloksnelheid van 800Mhz. Verder is de N2310 voorzien van 512MB DDR3 RAM geheugen. Aan de voorzijde van het apparaat vinden we de uitneembare drivebays terug. Om je harddrives te installeren en te vervangen hoef je dus bij dit basismodel niet de gehele behuizing open te maken. Dit is een goede zet van Thecus. Verder is de voorzijde voorzien van status LEDs, een copy-knop en de power-knop.

Thecus_N2310_ANGLE_3

De achterkant van de N2310 is voorzien van een Gigabit Ethernetaansluiting en een tweetal USB-poorten (1x USB3.0 en 1x USB 2.0).

Het besturingssysteem op de Thecus NAS (OS6) is volledig webbased en geeft je de mogelijkheid om veel van de eigenschappen van het apparaat aan te passen. Ook kun je hier vanuit aanvullende pakketten installeren om extra mogelijkheden aan het apparaat toe te voegen. De interface is even wennen, want het geheel oogt wat ouderwets vind ik. Voor mijn gevoel stapte ik even een paar jaar terug in de tijd als je dit vergelijkt met andere merken. Thecus houdt zich kennelijk niet zo bezig met de hele look-and-feel van  het besturingssysteem, maar zorgt wel dat alles er gewoon inzit. Of dit je stoort is geheel aan jezelf.

Volgende pagina: Specificaties van de N2310

1 2 3 4 5 6Volgende pagina

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button