Beeld en geluid

Review: Teufel Move in-ear koptelefoon

In onze vorige review schreven we over de ervaringen met de BT Bamster van Teufel, de draagbare Bluetooth mini soundbar. Samen met deze soundbar kregen we ook een in-ear koptelefoon van Teufel om te reviewen. Deze koptelefoon, die de naam Move draagt, zou garant moeten staan voor een goede pasvorm en ongekende sound performance. 

Wie een Teufel Move koopt, krijgt een stevig doosje toegestuurd, voorzien van een in-ear koptelefoon en verschillende losse onderdelen. De Move is voorzien van een trendy kleurstelling waardoor de verschillende accenten van de koptelefoon worden geaccentueerd. Ben je een persoon die meer van onopvallende koptelefoons houdt, dan is de Move niets voor jou.

Teufel Move in-ear koptelefoon

Persoonlijk vindt ik de gebruikte kleuren en het ontwerp alles behalve vervelend. Het rode snoertje en de duidelijk aanwezige rode ‘T’ op de oordopjes maakt het tot een stoer setje. Aan het snoertje van de koptelefoon vinden we ook een verdikking waarop een enkel klein knopje is gepositioneerd. Hiermee is het mogelijk om het invoerapparaat te bedienen. De koptelefoon kun je ook gebruiken voor het handsfree bellen, dankzij de geïntegreerde microfoon.

De Move is voorzien van luidsprekers met een impedantie van 16 Ohm. De gebruikte neodymium driver heeft een breed bereik van 28 – 20000Hz. Aan de koptelefoon is een snoer van 1,20m bevestigt met 3,5mm stereo-minijack aan het einde. Deze aansluiting wordt gebruikt op de meeste smartphones, mediaspelers en tablets. Het gewicht van de koptelefoon is slechts 10gram.

Teufel Move In-Ear koptelefoon 02

 

Wat zit er in de doos?

  • Teufel Move in-ear koptelefoon
  • Cilinder voorzien van 6 oordopjes
  • Opberg doosje voor de koptelefoon
  • Verloopkabeltje voor haakse naar rechte aansluiting van 3,5mm jack.

Bedieningsgemak

Erg veel is er niet te schrijven over het gemak van de bediening op de Teufel Move. Er is één knopje aanwezig waarmee alle functies van de koptelefoon worden bediend. Teufel heeft ook hier, net als bij de BT Bamster, gekozen voor een simpele bediening en brengt alle functies onder in één knop.

Wanneer je één keer op het smalle knopje drukt, dan pauzeer je het afspelen. De volgende enkele druk op de knop zorgt er weer voor dat je muziek begint te spelen. Bij het twee keer snel achter elkaar drukken op het knopje spring je naar het volgende nummer op je muziekspeler. Doe je dit kunstje met drie keer drukken dan spring je een nummer terug (op Android is dit 2 x forward).

De enkele knop heeft naast het bedienen van je muziekspeler ook de functie voor het opnemen en weigeren van inkomende gesprekken. Je kunt tijdens het luisteren eenvoudig een gesprek aannemen en ophangen. Houd je de knop ingedrukt, dan kun je zelfs nog gebruik maken van Siri/Google Search.

Ook bij de Move heeft Teufel duidelijk gekozen voor eenvoud en bedieningsgemak.

Teufel Move in-ear koptelefoon 03

 

Onze ervaring met de Move

Wanneer je in gezelschap vraagt hoe mensen iets vinden klinken dan krijg je de meest uiteenlopende antwoorden. De één vindt dat er te weinig lage tonen aanwezig zijn, de ander weer teveel. Het blijft altijd lastig, omdat het vooral persoonlijk is.

Wat ons erg aansprak bij het luisteren naar muziek met de Move is de balans tussen de verschillende tonen. De lage tonen klinken mooi diep, maar niet overdreven zwaar. Vooral dit laatste merk je soms nog wel een bij een koptelefoon. De hoge en midden tonen zijn mooi in balans en geven een helder geluid. In zijn totaliteit is te spreken over een mooie balans.

Tijdens de test hebben we verschillende soorten muziek afgespeeld van klassiek, tot hedendaagse Dubstep. De Teufel Move zorgt met haar frequentiebereik van 28 – 20000Hz voor een prettige muziekervaring. Je kunt niet spreken van een gemis in het bereik.  Door het design van de oordoppen heb je minder last van omgevingsgeluid, zoals in bijvoorbeeld een trein. Door het meeleveren van verschillende maten oordopjes kun je de Move volledig naar eigen gevoel samenstellen.

We merkte dat bij veel omgevingsgeluid de muziek steeds harder gezet moet worden om boven het omgevingsgeluid uit te komen. Het design zorgt echter wel voor iets minder impact van het omgevingsgeluid.  

Voor het eerst vinden we ook een oplossing voor het reinigen van de oordopjes (losse rubberen kapjes). De buis waarin de oordopjes worden geleverd, kan namelijk ook worden gebruikt voor het reinigen. Door een half buisje water toe te voegen en goed te schudden worden de dopjes extra schoon. Weinig moeite, groot plezier.

Conclusie: Met de Move geniet je weer van muziek luisteren

Wanneer je de oordopjes van de Move in je oren doet en je favoriete muziek opzet, dan merk je weer hoe het is om te genieten van je muziek. Er is geen gebrek aan lage tonen, dit in tegenstelling tot veel standaard meegeleverde koptelefoons. En dan is er ook nog de prijs. Voor slechts €69 euro heb je de Move al in huis. Wat ons betreft is dit een regelrechte topper die prima de strijd aan kan gaan met duurdere concurrenten.

Voor de echte audio-freak, die een nog lager bereik wil hebben, biedt Teufel ook nog de Aureol Fidelity.

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button