Beeld en geluid

Review: Teufel BT Bamster, een draagbare Bluetooth mini soundbar

De Teufel BT Bamster is een draagbare Bluetooth mini soundbar, die je kunt gebruiken voor het streamen van je favoriete muziek. Door de ingebouwde oplaadbare accu, beloofd Teufel je maar liefst 8 uur gebruiksplezier. Maar kan de BT Bamster waarmaken wat Teufel ons beloofd? Om een proef op de som te nemen kregen we de mogelijkheid de BT Bamster te testen.

Eerste indruk van de BT Bamster was al goed, want het apparaat werd geleverd in een nette luxe doos. Dit is natuurlijk een leuk detail, maar het gaat om wat er inzit. Keurig in foam verpakt, lag daar de BT Bamster soundbar. Het toonde direct al degelijk en bij het uitnemen van de soundbar voelde we de Duitse degelijkheid van de behuizing.

De soundbar heeft een aluminium behuizing wat hem al doet aanvoelen als een degelijk en kostbaar apparaat. Er is dus duidelijk niet bespaard op de gebruikte materialen voor de behuizing. Maar hoe zit het met het binnenwerk?

bild1

Bewapend met 2 breedband luidsprekers en 2 woofers zou je mogen aannemen dat er flinke wat geluid uit kan komen, maar belangrijker is de kwaliteit van het geluid. Teufel is geen onbekende in de audiowereld en heeft wel degelijk een naam hoog te houden als het gaat om audio producten. De speakers hebben ieder een eigen akoestische kamer en presteren dus onafhankelijk van elkaar. Het geheel moet zorgen hierdoor zorgen voor een optimaal harmonisch geheel.

513UqhZvZDL__SL1300_

De BT Bamster is niet alleen voorzien van Bluetooth connectiviteit, maar kan ook worden gebruik in combinatie met de AUX-aansluiting aan de achterzijde. Door middel van een schakelaar kun je de gewenste invoer selecteren. De AUX-aansluiting is een USB-aansluiting en wordt ook gebruikt voor het opladen van de BT Bamster.

Teufel BT Bamster

Wat zit er in de doos?

  • Snoertje voor opladen van het apparaat of voor directe AUX-verbinding.
  • Stekkerblok voor het opladen van het apparaat in combinatie met het laadsnoer.
  • Beknopte handleiding.

 

Bedieningsgemak

Het apparaat is niet voorzien van een legio aan ingewikkelde schakelaars en knoppen. Er is gekozen voor een simpele bediening en dit maakt het apparaat voor iedereen bruikbaar. Voor het verbinden van de BT Bamster met je smartphone of tablet activeer je allereerst de Bluetooth functionaliteit op je toestel. Vervolgens zet je de schakelaar aan de achterzijde op de ‘BT’ stand. Je kunt nu eenvoudig je apparaat koppelen aan de soundbar door op de grote ‘Teufel’-knop de drukken.

De grote knop is niet alleen voor het verbinden van een apparaat aan de BT Bamster, maar doet tevens dienst als volume regelaar (draaien aan de knop). Druk je tijdens het afspelen van muziek op de grote knop, dan wordt je muziek op pauze gezet. Bij het ontvangen van een telefoongesprek op je smartphone, tijdens een verbinding met de BT Bamster, kun je het gesprek aannemen of weigeren met deze knop.

De bediening van het apparaat is dus erg simpel. Alle functies worden geregeld door de grote ronde knop aan de bovenzijde, met uitzondering van het selecteren van een afspeel modus of uitschakelen van het apparaat.

 

Onze ervaring met de BT Bamster

Na flink wat uurtjes met de Bamster te hebben gespeeld, vielen er al direct wat dingen op. Om te beginnen de zeer goede geluidskwaliteit die geproduceerd wordt uit zo’n relatief kleine soundbar. Naar verluid schijnt deze zelfs beter te zijn dan de variant voor de pc.

Zoals al eerder genoemd is het apparaat enorm eenvoudig in het gebruik. Dit is simpelweg een groot pluspunt, want het maakt de soundbar geschikt voor een groot publiek. Op de Bamster zelf is het volume ook regelbaar door middel van de enige draaiknop op de soundbar.

Tot ca 80% belasting is er nauwelijks vervorming hoorbaar, zoals gekraak of overstuurde geluiden. Een groot voordeel hierin is de aluminium behuizing van de BT Bamster, met stevig voetjes aan de onderzijde. Zo weet je zeker dat de soundbar stevig staat en er geen vervelende resonantie kan optreden. Een klein detail voor mooi geluid, maar voorkomt wel een hoop irritatie.

Zware bassen produceren soundbars als deze niet echt, bij de concurrentie van hetzelfde prijs segment en formaat kom je dat ook niet echt tegen. Ben je opzoek naar een apparaat dat dit wel kan, dan zit je al snel aan een set met losse subwoofer. Dit gaat uiteraard ten koste van de mobiliteit en de zal hoogstwaarschijnlijk niet gevoed kunnen worden met een oplaadbare accu.  Toch ontbreken deze lage tonen niet in het apparaat, ze zijn echter wat milder aanwezig.

Het meeneem gemak van de soundbar en de accuduur maken dit een geweldig leuk product. Volgens Teufel zou de accu 8 uur meegaan, wat zeker niet verkeerd is. Onze gaf zelfs nog een beter resultaat, want we behaalde 10 uur bij normaal gebruik met wat uitschieters in volume. Als je nog langer met de accu wilt doen, dan koppel je het afspeelapparaat met het bijgeleverde kabeltje aan de Bamster. Dan kun je ongetwijfeld langer met de accu doen, als je het volume niet op 100% hebt staan (wat behoorlijk hard is!).

De uitgevoerde tests zijn veelal in combinatie met een Nexus 7 Tablet en een iPhone 5 uitgevoerd. De soundbar gaf een hele goede geluidskwaliteit in combinatie met Skype sessies, waardoor hij een handige aanvulling is op je tablet. Ook bij het telefoneren via de BT Bamster ondervonden we een zuiver en helder geluid. Hierbij is er geen verschil merkbaar of je de BT Bamster aansluit via Bluetooth of de AUX-poort.

Het afspelen van MP3 audio verliep moeiteloos. Dit hadden we eigenlijk ook wel verwacht van een soundbar en was dus niet echt een verassing. Met FLAC audio verliep dit ook moeiteloos via de AUX, echter waren er via Bluetooth wat haperingen waarneembaar. Dit lijkt ons geen beperking van de BT Bamster zelf, maar ligt hoogstwaarschijnlijk aan de bitstream of bandbreedte die Bluetooth kan realiseren.

 

Conclusie: Een hele goede soundbar voor een zeer scherpe prijs

Tijdens een aantal zonnige dagen hebben we de BT Bamster op de tuintafel gezet, waarmee het gezelschap kon genieten van een stukje muziek. Niet alleen wij waren enthousiast, maar ook ons bezoek. De muziekkwaliteit is dik in orde en BT Bamster geeft je mooie heldere klanken, maar vooral ook een goed strak geheel. De accuduur was zelfs beter dan Teufel beloofd in haar specificaties en dit is natuurlijk een dikke plus. Ook het verbinden met verschillende apparaten ging altijd zonder problemen, iets wat niet altijd vanzelfsprekend is.

Zoek je een draagbare Bluetooth soundbar voor een scherpe prijs? De Teufel BT Bamster zal je dan zeker niet teleur stellen. De BT Bamster kost op dit moment slechts € 129 euro en is leverbaar in de combinatie zwart-rood en wit-rood.

Teufel heeft ons ook haar in-ear koptelefoon, de Move toegestuurd. We zullen je binnenkort laten weten hoe ons deze is bevallen.

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button