Opslag

Review – Synology DS414j: Het instapmodel met 4-bays

Synology zet met de DS414j een nieuwe NAS op de markt, die gericht is op thuisgebruikers en kleine ondernemingen. Ook dit model is wederom niet voorzien van de welbekende witte behuizing, die normaal werd gebruikt voor de ‘j’-modellen. De NAS biedt ruimte voor 4 traditionele harddisks, maar kan desgewenst ook voorzien worden van SSD’s. Dit model is het eerste j-model dat ook de beschikking heeft over een USB 3.0 aansluiting.

De DS414j is vooral gericht op klanten die niet de hoofdprijs willen betalen voor een 4-bay NAS, maar wel de beschikking willen hebben over de functionaliteit van een dergelijk apparaat. Dit model biedt je deze flexibiliteit, want het verschil met bijvoorbeeld de krachtige DS414 zit hem puur in de hardware. Je vindt namelijk op beide apparaten dezelfde mogelijkheden door de inzet van Synology’s DiskStation Manager 5.0 firmware.

Synology DS414j voorkant

Als we kijken naar de hardware in de DS414j, dan vinden hierin een MindSpeed Comcerto 2000 dual-core processor die een kloksnelheid van 1,2GHz heeft. Voor het interne geheugen maakt Synology gebruik van 512MB DDR3. Hier zijn we direct dus een verschil met zijn krachtigere broer, de DS414, die uitgerust is met een Dual Core Marvell Armada XP processor op 1,33Ghz en standaard 1 GB DDR3 geheugen. De processor in de DS414j is net als de Armada chip uitgerust met een drijvende komma eenheid en een hardware encryption engine.

Door de aanwezigheid van een viertal disk sleuven is het mogelijk om de NAS uit te rusten met maximaal 24TB aan opslagruimte. Inderdaad, je kunt hier dus prima disken in gebruiken van 6TB groot!. Verder is het model voorzien van een enkele Gigabit Ethernet aansluiting, een USB 2.0 poort en een USB 3.0 poort.

Synology DS414j achterkant

Een eigenschap waar Synology extra de nadruk op legt bij de DS414j is het zeer lage stroomverbruik. Volgens de specificaties is dit namelijk slechts 8,5W bij 4 harddisks van 3TB in HDD slaapstand. Maak je dus niet heel erg veel gebruik van je NAS, maar wil je deze wel continu aan hebben, dan is dit zeker iets om over na te denken.

Synology DS414j zijkant

 

Volgende pagina: Specificaties van de DS414j

1 2 3 4 5 6 7 8Volgende pagina

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button