tech365
NETGEAR_AirCard785S_tech365nl_001

REVIEW: NETGEAR Aircard 785 Mobile Hotspot

Ben je in het bezit van apparaten die afhankelijk zijn van een Wi-Fi verbinding voor internettoegang, dan kun je soms de pech hebben dat je even zonder zit. Ondanks dat je op veel plaatsen gratis Wi-Fi kunt meepakken kun je ook net de pech hebben dat het er niet is, of enorm traag is. Reden genoeg voor NETGEAR om een mobiele hotspot te ontwikkelen die dit probleem voor je op kan lossen. 

We kregen van NETGEAR de AirCard 785 opgestuurd, een mobiele hotspot die het bedrijf eerder dit jaar introduceerde. Het is niet het eerste model Aircard die NETGEAR op de markt brengt, maar vanwege het succes was er reden genoeg om het product verder te ontwikkelen. De NETGEAR AirCard 785 ondersteunt naast 3G ook supersnel 4G LTE. Dit is ook gelijk een enorm voordeel van dit model. Door de ondersteuning voor dit soort snelle verbindingen kun je zonder problemen met meerdere mensen een verbinding delen. Denk hierbij maar aan het werken op een buitenlocatie of als je ergens op vakantie bent en toch niet zonder internet kunt.

NETGEAR_AirCard785S_tech365nl_001

Een van de meest handige eigenschappen van de Aircard 785 vind ik toch wel het lcd-schermpje aan de voorkant. Door middel van dit scherm kun je eenvoudig zien hoeveel data je verbruikt hebt via je simkaart, hoeveel draadloze apparaten er zijn verbonden en zelfs of je op het mobiele nummer een SMS bericht hebt ontvangen. Verder kan natuurlijk ook het niveau van de ingebouwde accu niet ontbreken en zie je de signaalsterkte en je provider.

Om gebruik te maken van de Aircard verbind je simpelweg het gewenste apparaat via Wi-Fi aan een speciaal draadloos netwerk. Dit netwerk ondersteund 802.11b/g/n en accepteert tot maximaal 10 gelijktijdige verbindingen. Een enorm pluspunt aan het apparaat is de mogelijkheid om veel eigenschappen van het draadloze netwerk aan te passen naar eigen wens. Denk hierbij eens aan het aanbieden van meerdere aparte draadloze netwerken, gescheiden netwerken op basis van frequentie (2,4GHZ/5GHz) en zelf een apart gastnetwerk dat geïsoleerd is van het standaard draadloze netwerk.

Hecht je veel waarde aan het uitgebreid kunnen aanpassen van je netwerkinstelling, dan zal je zeker gecharmeerd zijn van de mogelijkheden van dit kleine compacte apparaatje. Of je nu meer beveiliging wilt door middel van MAC-filtering, bepaalde uitgaande netwerkpoorten wilt blokkeren of dat je vanaf het internet op juist bepaalde poorten bereikbaar wilt zijn, de AirCard 785 draait hier zijn hand niet voor om en maakt het je ook nog eens heel eenvoudig om het in te regelen.

Als je de behuizing van de Aircard bekijkt, dan ontdek je al snel een tweetal schuifjes. Wanneer je deze schuifjes opschuift dan verschijnen er twee externe antenne aansluitingen. Inderdaad je leest het goed, je kunt het bereik van het Wi-Fi netwerk dus gewoon een flinke boost in ontvangst geven. Door middel van de optionele ‘Ethernet en Antenne oplaad cradle’, kun je profiteren van twee sterkere antennes, aansluiting voor nog eens twee extra antennes en zelf een Ethernet aansluiting voor verbinden van je computer of een NAS.

NETGEAR_AirCard785S_tech365nl_007

Zoek je een iets eenvoudigere oplossing voor beter bereik dan is er ook nog een losse MIMO (multiple-in, multiple-out) antenne verkrijgbaar die je simpel kunt aansluiten op de twee externe antenne aansluitingen op de Aircard. Deze antenne is ook voorzien van schroefgaten voor het bevestigen van de antenne aan de wand. Dit soort handige mogelijkheden is net wat de AirCard onderscheid van de concurrentie.

Wat zit er in de doos?

  • AirCard 785S mobiele hotspot.
  • Oplaadbare accu
  • 230V adapter met Europese en Engelse stekker.
  • USB laadkabel.

NETGEAR_AirCard785S_tech365nl_004

Wat vinden we van de NETGEAR AirCard 785S

Als je een compacte en lichtgewicht oplossing zoekt om mobiel te kunnen werken, dan ga je zeker geen spijt krijgen van de NETGEAR AirCard 785S. Het gebruik van het apparaat is eenvoudig evenals het installeren en configureren. Vooral dit laatste sprak mij erg aan bij het gebruik van de review, want de AirCard is binnen no-time klaar voor gebruik. Wil je de volledige controle over het internet netwerk, de Wi-Fi instellingen en de router functies, dan zal je je verbazen wat de Aircard allemaal voor je kan doen.

Pluspunten

  • Compact en lichtgewicht.
  • Eenvoudig te installeren en gebruiken.
  • Uitgebreide mogelijkheden voor Wi-Fi en router functies.

Minpunten

  • Display lijkt wat wazig en is erg fel.
  • Geen Nederlandse taal in de web-interface.
  • Geen Nederlandse handleiding.

Prijs en beschikbaarheid

De NETGEAR AirCard 785S is per direct verkrijgbaar met een adviesprijs van €149,99.

 

Op de volgende pagina bekijken we de installatie van de NETGEAR Aircard 785S.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen