Mobile

REVIEW: Mio MiVue 568 touch, een handige dash cam met touchscreen

De Mio Mivue 568 Touch is een handige compacte dashcam, die je met een zuignap aan je voorruit kan bevestigen. De camera begint uit zichzelf op te nemen als je gaat rijden en kan zelf automatisch stoppen als je bijvoorbeeld parkeert. Ben je getuigen van een ongeval of misschien zelf het slachtoffer, de dashcam zorgt ervoor dat alles is opgenomen. De MiVue is voorzien van een handig touchscreen, GPS en een 1080p videoopname.

Op Facebook zie je regelmatig de meest gekke filmpjes van Russische brokkenpiloten in het dagelijks verkeer. Veel bestuurders maken daar gebruik van een dashcam en dit levert nogal wat bijzonder beeldmateriaal op. Erg leuk natuurlijk, maar vergeet niet dat dit zo’n klein cameratje wel kan zorgen dat je beeldmateriaal hebt tijdens een ongeval of calamiteit. Zie het als een digitale medepassagier die over je schouders meekijkt. In Nederland zijn er inmiddels ook verschillende modellen verkrijgbaar, waaronder de Mio MiVue 568 Touch.

Mio MiVue 568 Touch tech365nl 002

Je bedient de MiVue 568 door middel van een handig 2,5-inch touchscreen. Als je de camera aanzet, begint hij bij beweging vanzelf op te nemen. Erg handig en je kunt hiermee ook niet vergeten de opname te starten. Er zit ook een ingebouwde GPS-ontvanger in deze uitvoering die het mogelijk maakt om je gereden route later nog eens na te kijken op een kaart. Erg handig als je lekker bent weze toeren en niet meer weet hoe je er eigenlijk gekomen bent.

Heb je stiekum regelmatig last van een zware rechtervoet, dan kan dit model je ook nog eens helpen om je geld in de knip te houden. Door de waarschuwingen voor flitspalen en trajectcontroles wordt je tijdig gewaarschuwd voor bekende incassopunten op je route. Wel goed om te weten is dat de MiVue niet in staat is om je te waarschuwen voor struikrovers met een laser langs de berm.

Het kleine apparaatje is voorzien van een lichtsterke f1.8 lens, die moet zorgen voor goede prestaties bij weinig licht. Daarnaast is hij in staat om beelden vast te leggen in 1080p. De beelden worden opgeslagen op een microSD-kaart die niet standaard wordt meegeleverd.

Mio MiVue 568 Touch tech365nl 003

Voor mij was de MiVue 568 niet de eerste dashcam die ik in de auto heb gehad. Ik was er dan ook een beetje sceptisch over, gezien de slechte prestaties van de eerder modellen. De opnamen waren vaak wel redelijk, maar als het donkerder werd dan was er soms geen fatsoenlijk beeld meer uit te persen. Dus, doos open, camera eruit en hop op de voorruit!

Wat zit er in de doos?

 • De Mio MiVue 568 touch camera.
 • Zuignap met steun voor op de ruit.
 • 12V laadkabel met sigarettenplug.
 • Meertalige handleiding.
 • Opbergzakje voor de camera.

Mio MiVue 568 Touch tech365nl 001

Wat vinden we van de Mio MiVue 568 Touch?

Ondanks dat ik in eerste instantie een beetje sceptisch was over de Mio dashcam, geef ik graag toe dat dit model mij toch wel verbaasde. Dit kleine handige cameratje legt overdag zeer goede beelden vast en heeft geen moeite met omstandigheden als tegenlicht van een laaghangend zonnetje. En dan ineens wordt je nieuwsgierig. Hoe zou de 568 Touch het doen als het straks donker is op de terugweg? Nou….eigenlijk doet hij het heel erg goed! Want tijdens de late uurtjes van de dag zijn de opnames nog steeds scherp en duidelijk en hoef je niet bang te zijn dat je videobeelden onbruikbaar zijn.

De bediening van het touchscreen gaat erg eenvoudig. Wel merk je soms net een vertraging in de reactie van het scherm van een seconden. Dit is natuurlijk geen showstopper, maar als gebruiker van een smartphone en een tablet ben ik dat niet meer gewend. Verder kun je eenvoudig door de verschillende menu’s heen bladeren en wijst alles zich eigenlijk vanzelf. Kortom, de 568 Touch is een dash cam die voor iedereen geschikt is en eigenlijk geen technische kennis vereist om te gebruiken.

Voor het afspelen van de video’s kun je de speciale MiVue Manager applicatie downloaden van de Mio website. Hier hadden we echter wel even wat tegenslagen mee. We installeerde de applicatie op een Windows 8 tablet en tot zover ging het goed. Echter bij het openen van een video kregen we een foutmelding over ontbrekende codecs. Dit is een bekend probleem en we hebben vervolgens de gebruikte codecs geïnstalleerd, maar toch bleef de applicatie hier over zeuren. De video zelf waren met VLC Player prima te bekijken, alleen de MiVue Manager weigerde dienst. Jammer!

Pluspunten

 • Eenvoudige bediening.
 • Duidelijke beelden, zowel overdag als ’s avonds.
 • GPS locatie en snelheid zichtbaar op opname.
 • Goede steun met zuignap.

Minpunten

 • Aan- en uitknop druk je nogal eens per ongeluk in (zijkant).
 • Meegeleverde software had problemen met het openen van de video’s (Windows 8).
 • USB kabel voor het overzetten van de video’s had handig geweest.
 • Dit model is niet terug te vinden op de download pagina van Mio.

Prijs en beschikbaarheid

De Mio Mivue 568 Touch is per direct verkrijgbaar voor een prijs van €179,99.

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button