tech365
Synology DS214+ front

Review: Met de DS214+ doet Synology er een schepje bovenop

Veel mensen hebben er met smart op gewacht, de DS214+. Maar wat maakt deze uitvoering van de DS214 nu eigenlijk zo bijzonder en waarom zou je een DS214+ nemen ipv een normale DS214? In deze post gaan we wat dieper in op de DS214+ en geven we je een indruk wat je kunt verwachten van deze, van awards voorziene, DiskStation.

De DS214+ onderscheid zich al direct als je hem uit de doos haalt. De look-and-feel van de NAS is anders dan bijvoorbeeld de DS214 en dat begint al direct bij de voorzijde van het model. In tegenstelling tot andere modellen in de reeks is de DS214 niet voorzien van een kunststof kap aan de voorzijde waarachter de harddisks zich bevinden, maar krijg je de beschikking over een tweetal handige sledes met klik ontgrendeling. Een ander opvallend aspect aan de voorzijde is de aanwezigheid van een tweetal LED’s voor de LAN aansluiting, want de DS214+ is voorzien van 2 x 1 Gigabit ethernet aansluitingen.

Synology DS214+ front

 

Verder vinden we op dit model aan de voorzijde een USB2 aansluiting en is er aan de achterzijde de beschikking over een tweetal USB3 aansluitingen. Let hierbij wel goed op of je aangesloten USB3 hardware op de compatibiliteitslijst van Synology voorkomt om vervelende foutmeldingen te voorkomen. Aan de achterzijde is ook een dubbele Gigabit netwerkaansluiting aanwezig en een eSATA connector voor het aansluiten van externe opslag of een uitbreidingsunit.

Synology DS214+ back

Synology heeft de DS214+ voorzien van een Dual Core CPU met floating-point uit de Marvell Armada XP reeks. De gebruikte processor draait op 1,33 GHz en biedt ook ondersteuning voor hardware matige encryptie. De Armada XP van Marvell is inmiddels geen vreemde meer in de stal van Synology, want deze zien we ook terug in de DS214 en DS414 (echter wel met een andere kloksnelheid). Om het geheel bij te staan tijdens de verschillende taken die deze NAS kan uitvoeren is er ook een dubbele hoeveelheid DDR3 geheugen (1GB) aanwezig ten opzichte van zijn lichtere broertje, de DS214.

Door de DS214+ uit te rusten met een tweetal LAN aansluitingen wordt het volgens Synology mogelijk om snelheden van 208MB/s voor lezen en 153MB/s voor schrijven te behalen. Met Link Aggregation kun je niet alleen profiteren van de verhoogde doorvoersnelheid van de gebundelde LAN aansluitingen, maar is er ook een fail-over mogelijk bij het uitvallen van een netwerkverbinding.

De NAS biedt de mogelijkheid voor het huisvesten van zowel 3,5″ als 2,5″ harddisks tot een maximum van 8TB aan opslagruimte (2 x 4TB). Ook bij de DS214+ wordt gebruik gemaakt van sledes voor de harddisks, die zonder het gebruik van schroeven of gereedschap kunnen worden gemonteerd.

In onze review maken we gebruik van 1TB Western Digital Red schijven.

Volgende pagina: Specificaties van de DS214+

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Western Digital Red is eigenlijk de enige die je er in moet doen. Maakt heel veel uit.
  Voor de rest een geweldige NAS met perfecte ondersteuning

   • Ik weet dat de Purple schijven ook voor continue gebruik zijn. Maar weet eigenlijk niet of je die ook zou kunnen gebruiken.
    Ik gebruik prive en zakelijk inderdaad ook Synology.
    Goede keuze Martijn

    • De purple zie je vooral bij video-opname systemen. Ik denk dat de snelheid lager ligt van deze disken ten opzichte van de Red. Misschien wijd ik er nog eens een blogpost aan 🙂

 • Beste Martijn,
  Hoe sluit ik mijn Synology DS214+ Het beste aan.Direkt aan de router en daarna met een kabel naar mijn IMac, of ?
  Ik heb een glasvezel aansluiting.
  Met vriendelijke groet,
  Humphrey.

  • Beste Humphrey, Sorry voor de late reactie, ik heb je bericht helaas niet voorbij zien komen. Voor wat betreft het aansluiten zijn er verschillende wegen die naar Rome leiden. Je NAS kun je inderdaad direct aan de router aansluiten, hiermee is hij beschikbaar in je gehele netwerk. Sluit je iMac simpelweg aan op je netwerk met een kabel of draadloze verbinding en je bent klaar.
   Controleer wel even goed of je router ook als firewall dienst doet, want je wilt je NAS (en de rest van je netwerk) natuurlijk graag beschermen voor de buitenwereld.

 • Ik constateer al zoekende dat de prijs incl. 2 x 2Tb WD schijven varieert van €438 (RedCoon) bij een internetbedrijf tot € 550 bij erkende vakhandel (Amac) aan de toonbank. Ook vakhandel die hem niet in voorraad heeft en pas later kan leveren dus ook via internet besteld. Kortom: 20% verschil. Da’s heel veel.

  • Beste Wout, de test is uitgevoerd met 2 x 1TB Western Digital Red schijven. We hebben het artikel aangepast, zodat het er nu ook bij staat. Bedankt voor je reactie!

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen