tech365
Kingston MobileLite Wireless G2 zijkant

REVIEW: Kingston MobileLite Wireless G2

Het is volop vakantietijd en daarom hebben we een handige review voor je in petto. De Kingston MobileLite Wireless G2 is een handige apparaatje wat je kunt gebruiken als cardreader, mobiele internet-hotspot en oplaadstation voor je smartphone. Maar is hij wel echt zo goed als dat ze ons willen laten geloven?

Het grote voordeel van de MobileLite Wireless G2 is het feit dat je ruimte kunt vrijmaken op je smartphone of tablet. Daarnaast kun je deze data ook nog eens heel handig gelijktijdig delen met maximaal 8 andere gebruikers via Wi-Fi. Je kunt bijvoorbeeld videomateriaal streamen naar mobiele gebruikers tijdens een presentatie of lesomgeving, of snel data uitwisselen en posten op social media.

kingston MobieLite Wireless G2

De MobileLite ondersteunt USB-sticks, Externe harddrives en flashgeheugen als gegevensdragers. Je kunt gebruik maken van SD, SDHC, SDXC en  microSD/microSDHC/microSDXC flashcards. Zolang je op deze gegevensdragers gebruik maakt van FAT, FAT32, NTFS of exFAT zit je goed.

Naast een simpele Wi-Fi connectie kan de MobileLite G2 ook de functie van portable Wi-Fi router op zich nemen. Dit maakt het mogelijk om je mobiele apparaten toegang te geven tot het internet via een aangesloten USB dongel, een Ethernet aansluiting of via een bestaande draadloze verbinding (bridge). Het apparaat ondersteunt de wireless 802.11 g/n standaard.

Kingston MobileLite Wireless G2 zijkant

De speciale app voor toegang tot de MobileLite Wireless G2 biedt ondersteuning aan iOS en Android apparaten, maar ook de Kindle Fire.

Wat zit er in de doos?

  • MobileLite Wireless G2.
  • USB kabel voor het opladen van het apparaat.

Bedieningsgemak

De MobileLite Wireless G2 is voorzien van een enkele knop om het apparaat aan te zetten. Verder vinden we nog een USB, aansluiting, kaartlezer opening en een ethernet-poort. Hier kun je niet echt de mist mee in gaan en dit wijst zichzelf. De benodigde app voor het bedienen van het apparaat is eenvoudig en duidelijk, dus wat ons betreft hoe je niet bang te zijn dat dit apparaat roet in het eten zal gooien.

Voor het opladen van het apparaat sluit je simpelweg de meegeleverde USB-laadkabel aan op de mini-USB aansluiting en het andere eind op een beschikbare USB-poort op je laptop of USB lader. Easy does it!

Conclusie: De Kingston MobileLite Wireless G2

Er zijn meerdere leveranciers die dit soort apparaten verkopen, maar wij vinden de MobileLite Wireless G2 toch wel eenvoudig werken. Je hoeft er nauwelijks iets aan te configureren om het apparaat te gebruiken voor het delen van een internetverbinding, bestanden of als oplaadstation. Ook als cardreader voor mobiele apparaten is dit apparaat gewoon erg handig.

En dan de prijs, voor slechts €44,95 heb je dit über handige apparaatje al in bezit. Ideaal als je op vakantie gaat en een oplaadstation voor je smartphone wilt en tegelijkertijd je foto’s wil versturen naar de thuisblijvers. Met de MobileLite Wireless G2 is dit geen enkel probleem!

Op de volgende pagina laten we je zien hoe je de MobileLite Wireless G2 installeert.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen