tech365
Synology_RS814RPplus_001

Review: De Synology RS814RP+ is snel, schaalbaar en betrouwbaar

Tijdens een correspondentie met Synology kwam de RS814RP+ ter sprake. Dit model is gericht op het MKB en is ontworpen om ingebouwd te worden in een rack. We waren direct enthousiast om dit model in het testlab te kunnen bekijken en gebruiken om te zien wat deze NAS kan bieden. Binnen enkele werkdagen ontvingen wij de RS814RP+ van Synology en konden we de RackStation eens goed onder de loep nemen. 

De RS814RP+ onderscheid zich van de RS814 door de toepassing van een redundante stroomvoorziening. Dit model is aan de achterzijde voorzien van een tweetal hot swappable power supplies. Deze opstelling zorgt ervoor dat bij het uitvallen van één van de units of de stroomvoorziening op één van de units de NAS zonder problemen verder blijft werken.

De NAS is van het type RackStation en hierdoor ontworpen voor het monteren in een 19″ rack. Met zijn geringe hoogte van slechts 1U neemt de NAS weinig ruimte in beslag.

Synology_RS814RPplus_002

De krachtige RS814RP+ is voorzien van een Intel Atom Dual Core processor met een kloksnelheid van 2,13GHz. Standaard krijg je de beschikking over 2GB intern DDR3 geheugen maar voor de veeleisende gebruiker is dit uit te breiden naar 4GB (2 x 2GB).

Ook al is de behuizing van de NAS maar 1U hoog is er nog steeds voldoende ruimte voor het huisvesten van vier 3,5″ harddisks. In totaal ondersteund de RS814RP+ 20TB aan opslag (4 x 5 TB) van zowel 3,5″ of 2,5″ harddisks. Ook het gebruik van SSD’s is mogelijk in de NAS. Het is ook mogelijk om de optionele RX410 uitbreidingsunit te koppelen aan de NAS voor maximaal 20TB extra opslagruimte.

Door de aanwezigheid van 4 Gigabit Ethernet aansluiting zijn er diverse scenario’s mogelijk voor het verbinden van de NAS aan een netwerk. Er wordt ondersteuning geboden voor Link Aggregation en hiermee kun je alle vier de netwerkaansluitingen bundelen tot één LACP Trunk. Wanneer je de NAS gebruikt voor meerdere gescheiden netwerken is het ook mogelijk om bijvoorbeeld twee Trunks te maken voor beide netwerken.

Synology_RS814RPplus_003

Ga je aan de slag met het opzetten van een Synology High Availability (SHA) oplossing, dan kun je eenvoudig een netwerkaansluiting (of trunk) gebruiken voor het clusterverkeer. Je houdt dan nog voldoende aansluitingen over voor het verbinden van andere netwerken. Bij het gebruik van een 4 x 1 Gigabit Trunk zijn, volgens Synology, leessnelheden haalbaar van meer dan 330MB/s en schrijfsnelheden van 196MB/s.

De laatst verschenen modellen van Synology zijn compatibel met de meest gebruikte virtualisatie-oplossingen zoals: VMWare vSphere, Microsoft Hyper-V en Citrix XenServer. Ook de RS814RP+ is hierin geen uitzondering en zorgt voor het ontlasten van de Hypervisor bij het uitvoeren van taken op storage niveau.

Alle aansluitingen op de RS814RP+ bevinden zich aan de achterzijde van het apparaat. Hier vinden we een tweetal USB 3.0 aansluitingen en een eSATA connector voor uitbreidingsunits.

 

Volgende pagina: Specificaties van de RS814RP+

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen