Opslag

Review: De Synology DS214, prima prestaties voor een nette prijs

Wie op zoek is naar een NAS, voorzien van 2 bays, moet wel in aanraking zijn gekomen met de DS214 van Synology. Dit model is een perfecte oplossing voor de veeleisende thuisgebruiker of voor werkgroepen en kantoren. In deze review nemen we de DS214 onder de loep en laten we zien dat de installatie van een dergelijke Synology NAS een fluitje van een cent kan zijn.

De DS214 bevindt zich zo ongeveer in het midden van de productlijn van Synology. Enkele modellen bevinden zich onder deze lijn, zoals de modellen met 1 bay en de ‘J’-versies, en hierboven vinden we de krachtigere modellen zoals de DS214+ en de DS713+. Toch hebben we het hier niet over een simpel apparaat, want de DS214 is een alleskunner voor een ieder die opzoek is naar een efficiënte manier om bestanden te delen, te beveiligen en handige diensten aan te bieden aan haar gebruikers.

Synology_DS214_front_001

Net als verschillende andere modellen in de modelreeks van 2014 is de DS214 voorzien van een floating point unit die de hoofd processor ontlast van enkele taken. Als processor is in dit model gekozen voor de dual-core 1,06GHz uitvoering van de Marvell Armada XP en er wordt standaard 512 MB DDR3 RAM geïnstalleerd. Hiermee is er voldoende capaciteit om de NAS met meerdere gebruikers te gebruiken of om er aanvullende packages op te installeren.

De maximale opslagcapaciteit van de DS214 betreft 8TB (2 x 4TB) en is er de mogelijkheid om zowel 3,5″ als 2,5″ harddisks te gebruiken en kan er worden gekozen uit SATA II of SATA III. Mocht de configuratie het toelaten zijn de disken hotswapable en kan er in geval van schijfconfiguratie met gegevensbeveiliging snel een defecte harddisk worden vervangen terwijl het systeem actief is.

Verder vinden we op dit model aan de voorzijde een USB2 aansluiting en is er aan de achterzijde de beschikking over een tweetal USB3 aansluitingen. Let hierbij wel goed op of je aangesloten USB3 hardware op de compatibiliteitslijst van Synology voorkomt om vervelende foutmeldingen te voorkomen. Aan de achterzijde is ook een enkele Gigabit netwerkaansluiting aanwezig.

Synology_DS214_back_001

Op de volgende pagina bekijken we de specificaties van de leverancier.

1 2 3 4Volgende pagina

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button