Opslag

Review: De Synology DS213j, een 2-bay instap model NAS

De Synology DS213j is een instap model voorzien van de mogelijkheid om twee disken te gebruiken in verschillende configuraties. Qua uiterlijk lijkt deze NAS aardig op de andere 2-bay modellen van Synology, echter zijn er een aantal verschillen. Als eerste valt de witte kleur van de behuizing op die bij Synology geen keuzemogelijkheid is maar simpelweg aangeeft dat het hier om een instap model gaat. Mocht je toevallig op zoek zijn naar een witte NAS met de mogelijkheid voor 2 disken dan zit je met de DS213j dus goed.

De DS213j verscheen al eerder in 2013, maar blijft voor veel mensen nog het ideale instapmodel. Met een prijs onder de €180 heb je een zeer compleet apparaat dat naast de functies als NAS ook erg goed inzetbaar is voor andere taken. In deze review nemen we de DS213j onder de loep en doorlopen we de standaard installatie van het apparaat.

Synology DS213j front

Wie heeft er tegenwoordig geen mappen vol met foto’s, leuke filmpjes en bergen persoonlijke bestanden op zijn computer staan? Met de komst van zoveel verschillende soorten mobiele apparaten maken we met z’n alle steeds meer content, maar wat nu als hier iets mee gebeurd?

Met de DS213j kun je eenvoudig een centrale plaats in je eigen netwerk opzetten waar je deze bestanden veilig kunt bewaren. Zo kan de DS213j zorgen voor opslag, die door middel van een RAID1 oplossing (data wordt opgeslagen op twee disken voor het geval er één defect gaat) een hoge beschikbaarheid biedt. Daarnaast voldoet het apparaat ook prima voor het streamen van je favoriete films naar een mediaspeler of mobiel apparaat. De DS213j is hiermee een leuk geprijsd manusje van alles die maximaal 8TB (2 x 4TB) aan ruimte beschikbaar kan stellen in je netwerk.

Door middel van handige opties, zoals het Cloud Station of Download station en de apps voor de verschillende mobiele platformen als iOS en Android, kun je ook buiten je netwerk altijd bij je bestanden zonder dat deze zich buiten je vertrouwde eigen locatie bevinden. Zo biedt de app DS Photo je toegang tot je foto albums die je op de DS213j hebt aangemaakt en kun je met DS Audio eenvoudig je eigen muziek streamen naar je smartphone.

Synology heeft voor de DS213j gekozen om gebruik te maken van de Marvell Armada 370 processor die een kloksnelheid levert van 1,2GHz. Deze processor is zeker niet de snelste maar of dit een bottleneck is hangt veelal af van de taken die je aan de NAS toebedeeld. Tijdens de normale handelingen zal je hier weinig last van hebben. De processor is voorzien van een floating point unit en ondersteunt hardware encryptie middels de aanwezige Hardware Encryption Engine. Daarnaast krijg je in dit model 512 MB DDR3 geheugen ter beschikking voor het gelijktijdig uitvoeren van diverse multimediataken en pakketten.

Aan de achterzijde van de DS213j vinden we twee USB 2.o poorten waarmee het mogelijk is om externe opslagmedia te verbinden met de NAS. Zo kun je bijvoorbeeld een externe harddisk aansluiten en de NAS zo instellen dat er automatisch een back-up wordt gemaakt naar de USB disk. Hiermee wordt het eenvoudig om ook een back-up buiten je eigen locatie te bewaren, wat in het geval van een kleine bedrijf een handige optie kan zijn. Een klein minputje vinden we toch wel het ontbreken van USB 3.0 poorten.

Op de volgende pagina bekijken we de specificaties van de leverancier.

1 2 3 4 5 6 7Volgende pagina

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button