tech365
QNAP HS-210 top

Review: De QNAP HS-210 misstaat niet in je huiskamer

QNAP zet met de HS-210 een NAS op de markt die niet alleen stil en stofvrij is, maar er ook nog eens goed uitziet voor in de woonkamer. Gaan deze bijzondere eigenschappen ten koste van de prestaties? of heeft QNAP de ultieme NAS voor in huis ontworpen? In deze review nemen we de nieuwe QNAP HS-210 eens goed onder de loep.

Wanneer je denkt aan een NAS, dan heb je al snel het beeld van een vierkante bak met harddisks, voorzien van een paar ventilatoren en knipperende lampjes. Maar volgens QNAP is dit helemaal niet nodig en kun je ook een NAS hebben, die niet misstaat in je interieur. Dat is het bedrijf uit Taiwan goed gelukt, want de HS-210 is een prachtig apparaat om te zien.

QNAP HS-210 top

In het begin hadden we onze bedenkingen bij het concept. De HS-210 is namelijk volledig passief gekoeld en hierdoor muisstil. De enige onderdelen die zorgen voor geluidsproductie zijn de harddisks die je inbouwt in de NAS. Toch merkte we tijdens het reviewen dat de behuizing niet enorm warm wordt en dat het gebruik van de vele aluminium onderdelen en de harddisk trays zorgen voor een goede warmte afvoer.

QNAP heeft de HS-210 voorzien van een Marvell 1,6Ghz Processor. Deze keuze zien we ook bij andere modellen en merken steeds meer terugkomen vanwege de goede prestaties en het lage energieverbruik. Er is gekozen voor 512MB RAM geheugen in de NAS en een enkele gigabyte ethernet aansluiting.

m_1697_20131108103006_87591

Aan de achterzijde van de HS-210 vinden we een tweetal USB 3.0 en een gelijk aantal USB 2.0 aansluitingen. Verder krijg je ook de beschikking over een SD-card slot, iets wat op veel NAS modellen regelmatig weggelaten wordt. Het enige dat we hier direct missen is een HDMI aansluiting. Gezien het concept van de NAS en de plaatsing in bijvoorbeeld de woonkamer, zou het uitermate handig zijn als je de NAS direct kon koppelen aan je televisie.

Ondanks het ongebruikelijke ontwerp van de behuizing krijg je nog steeds de beschikking over een tweetal hot swappable disk trays. Je kunt hier desgewenst kiezen voor 2 x 3,5″of 2 x 2,5″ harddisks van maximaal 4TB per stuk. De NAS wordt standaard geleverd zonder harddisks. Voor een overzicht van de aanbevolen harddisks kun je de compatibiliteitslijst van QNAP raadplegen.

m_1697_20131108103006_56345

Volgende pagina: Specificaties van de QNAP HS-210

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen