Beeld en geluid

REVIEW: De Motiv B, Teufel’s prachtige Bluetooth speakers met studio look

Als DJ wordt je altijd gelukkig als er een doos met speakers op je bureau staat. In dit geval kregen we de Motiv B van Teufel toegestuurd. Hoe zien ze eruit? Wat zouden ze hebben gebruikt aan componenten? En niet geheel onbelangrijk, hoe zouden ze klinken? Dus direct aan de slag, doos open, uitpakken en aansluiten die handel!

Het eerste dat opvalt aan het set is het smaakvolle design, de speakers zitten in een hard kunststof (witte) behuizing met een transparante kunststof voorplaat. Het geheel oogt strak en modern. Een mooi detail is dat de speakers niet zijn afgeschermd, waardoor het geheel een soort van “studio look” krijgt. En zeg nu zelf, daar is helemaal niets mis mee.

Teufel Motiv B Bluetooth speakerset

De set bestaat uit een actieve speakers met een 48 Watt klasse D versterker en een tweede passieve variant. De Motive B maakt gebruik van een bass-reflex systeem en heeft in iedere box een tweeter en een woofer. Onder de woofer zit een gleuf die dienst doet als een soort van baspoort. De speakers hebben een frequentiebereik van 65-22.000Hz, wat misschien naar mijn zin wat te weinig lage tonen kan opleveren, maar dit merken we snel genoeg.

Het aansluiten van de set is kinderspel, je sluit de voeding aan op 1 van de 2 speakers en je verbindt vervolgens de 2 speakers met het koppel kabeltje. Hiermee koppel je eenvoudig de actieve speaker aan de passieve. Er is ook nog een 3,5mm line-in aansluiting aanwezig wat het mogelijk maakt om de speakers eventueel te gebruiken voor je computer of ander apparaat. Waar je natuurlijk het meeste gebruik van zult maken is de ondersteuning voor Bluetooth 3.0. Dit maakt het mogelijk om eenvoudig je smartphone, tablet of ander apparaat te koppelen met de Motive B speakers.

Teufel Motiv B Bluetooth speaker tweeter

Ik test de set op de manier zoals hij bedoeld is, over Bluetooth. Het koppelen met (in dit geval) mijn mobiele telefoon ging zonder problemen. Ik kies voor een eenvoudig top40 nummertje en draai het volume langzaam op. De geluidskwaliteit is verassend goed en het volume kan opvallend hard. Mijn Calvin Harris mp3’tje komt vol en strak uit de 2 speakers. Je hoeft de speakers overigens niet hard te zetten voor een mooi en vol geluid. Sterker nog, ze klinken eigenlijk het prettigst om een normaal en niet te luid volume.

Het wordt nu tijd om de speakers echt op de proef te gaan stellen. In m’n library tik ik een live set van Decibel 2014 aan. Voor de mensen die wat minder thuis zijn in de hardere muziekstijlen, dit valt onder de noemer Hardstyle. De keuze voor dit genre muziek is niet zomaar, want als je ergens strakke harde bassen vind is het wel hier. Al in de eerste minuut wordt duidelijk, dat dit toch iets te veel van het goeie is voor de Motiv B. Ook met de wat minder agressieve house, R&B en hardrock stijlen heeft de speakerset (vooral als je hem harder zet) wat moeite. Op zich ook niet zo gek, je mist hier een echte subwoofer. Je kunt hier op zich wel een beetje omheen, alleen dan moet je genoegen nemen met een lager volume.

Teufel Motiv B Bluetooth speaker beneden

Dus snel weer overgeschakeld naar de wat meer gangbare muziekstijlen en daar is de Teufel op z’n best. Loepzuivere hoge en middentonen gecombineerd met mooie volle bas tonen (ook op een hoger volume). Zie dit set dan ook  in je studeer- of werkkamer, of voor op het kantoor. Zoek je iets met flink wat pit voor in je woonkamer, dan hebben ze genoeg betere alternatieven bij Teufel.

Wat zit er in de doos?

  • Teufel Motiv B Bluetooth speakers.
  • Voedingsadapter 220V.
  • Koppelkabel voor 2e speaker.
  • Rubber voetjes voor de speakers (erg handig!)

Wat vinden we van de Teufel Motiv B?

De Teufel Motive B is een leuke set voor een goede prijs. Het geheel straalt kwaliteit uit en gelukkig hoor je dat ook. De echte audiofielen (zoals ik) houden bij dit soort sets altijd wel wat te klagen, maar van alle bluetoothsets die ik tot nu toe heb getest behoord deze absoluut tot de betere!

Je moet ook oppassen dat je de Motiv B ook niet in het verkeerde segment plaatst, want zijn uiterlijk en kwaliteit doen je soms vergeten dat dit set nog maar het begin is van de Teufel productreeks. Hier heb je ook gelijk een prachtige eigenschap van Teufel te pakken. Ook een simpel setje speakers ziet er simpelweg prachtig en high-end uit. Ben je echter een liefhebber van flinke diepe lage tonen, dan is dit setje net iets te tam. In dit geval kun je beter iets bijleggen en voor de Teufel Boomster gaan.

Prijs en beschikbaarheid

De Teufel Motiv B speakers zijn per direct verkrijgbaar voor een prijs van €249.

Mart

Tech-liefhebber in hart en nieren, fanatiek watersporter en altijd in voor gezelligheid en een drankje! Als DJ is hij ook verzot op alles wat met audio te maken heeft.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button