Gaming

Razer gaming producten koppelen met Philips Hue voor extra sensatie

RGB verlichting in je Razer Chroma toetsenbord, muis of muismat is natuurlijk vet. Toch kun je met deze apparaten nog een stapje verder gaan. Razer wordt namelijk als merk ondersteund in het platform van Philips Hue en dit geeft je de mogelijkheid om beide aan elkaar te koppelen. In deze blogpost leg ik je uit hoe je dit kunt doen en zo je gaming ervaring nog een stapje verder kan brengen.

Om je Razer Chroma producten te koppelen met Philips Hue heb je niet zoveel nodig. Uiteraard begint het met een Razer Chroma product, bijvoorbeeld een toetsenbord of muis, en een Philips Hue product gekoppeld aan de Hue Bridge V2. Er hoort ook nog een stukje software bij, maar grote kans dat je die al geïnstalleerd hebt voor je Razer apparaat. De Razer Synaps software zorgt namelijk voor de koppeling met de Hue bridge, maar ook voor het instellen van de verlichting en effecten op je Razer apparaat.

Als test heb ik een drietal scenario’s gekozen. Als eerste het afspelen van een video op YouTube. Hierbij staat de Razer software zo ingesteld dat hij op basis van het geluid de verlichting aanpast. Als tweede de game Warface, waarbij het geluid van de effecten in game zichtbaar worden op de Hue verlichting. Als laatste nog een stukje van de game PC Building Simulator. Deze game heeft officieel support voor de Razer software en dit geeft leuke effecten. In de game bouw je virtueel een pc op, maar worden de effecten van de verlichting vertaald naar de verlichting van je Razer apparaten en Hue verlichting.

Entertainment ruimtes in Philips Hue app

Aan de kant van Philips Hue hoef je niet veel te doen. Om de Razer software straks te koppelen is het belangrijk dat je Bridge bereikbaar is in het netwerk en dat je minimaal één Entertainmentruimte hebt aangemaakt in je Philips Hue app. Hieronder heb ik een voorbeeld geplaatst van mijn Entertainmentruimte.

PhilipsHue Entertainment

Zorg dat je de juiste lampen hebt gekoppeld en dat ze plaatsing klopt. In de nieuwe versie van de app is het nu ook mogelijk om de hoogte van de lamp in te stellen voor nog betere effecten. Als de Entertainmentruimte klaar is voor gebruik dan gaan we verder met het Razer-deel.

Aan de slag met Razer Synaps

Mijn weapons of choice voor deze setup zijn het Razer Chroma Blackwidow v2 toetsenbord en de Naga Hex gaming muis. Ik ga voor nu niet in op de ervaring van deze twee producten, maar wauw…..wat een heerlijk setje! Oh, nu doe ik het toch :-P. De Blackwidow Chrome v2 is, zoals de aanduiding al verklapt, een vernieuwde versie van een klassieker. Het mechanische toetsenbord is voorzien van uitgebreide RGB-verlichting, macrotoetsen en een polssteun. De Naga Hex is een echte gaming muis voor liefhebber van veel extra knoppen. Rondom de duim heb je namelijk zes extra knoppen tot je beschikking die je allemaal individueel kunt programmeren via de Razer software. Prima setje om te gamen! Sterker nog, ik heb besloten dat ze voorlopig dienst mogen blijven doen als mijn primaire toetsenbord en muis. Nu nog een Razer mousepad en headset en….. nevermind.

Als eerste heb ik de software geïnstalleerd die het mogelijk maakt om je Razer producten helemaal naar wens in te stellen. Ik kies hier voor de laatste nieuwe versie van de Razer Synaps software, namelijk versie 3. Dit is nog wel een beta-versie maar werkt prima in combinatie met deze setup en het Philips Hue-platform.

Razer Synapse

Je installeert de software, in mijn geval voor Windows 10, en hierna kun je aan de slag met het configureren van je Razer apparaten. Het aanpassen van de functie van alle knoppen, de RGB-verlichting, de macro’s programmeren. Genoeg naar wens aan te passen en ik moet zeggen dat de Synapse software van Razer erg goed ontwikkeld is.

Razer Synapse 02

Zoals je in bovenstaande screenshot kunt zien is mijn Naga Hex en Chroma Blackwidow v2 automatisch herkend en toegevoegd. Bij modules verschijnt nog een bekende die we nodig hebben, namelijk Philips Hue.

Razer Synapse 03

De software van Razer gaat zelf opzoek naar een Philips Hue Bridge in het netwerk en vind in mijn geval zelfs mijn bridge in een apart VLAN. Helemaal prima dus!

Razer Synapse 04

Eenmaal verbonden zie je de aangemaakte Entertainmentruimtes vanuit de Hue app en bijbehorende slimme lampen. Nu is het enkel nog je favoriete effecten kiezen en gamen maar! Om je een idee te geven hoe dat eruit kan zien heb ik een kleine demovideo voor je gemaakt.

Heb jij ook Razer producten in combinatie met Philips Hue? Laat hieronder dan even weten hoe jouw setup eruit ziet.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Één reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button