tech365
Raspberry Pi geluidskaart Wolfson

Raspberry Pi krijgt eigen Wolfson geluidskaart

De Raspberry Pi is in het begin misschien door critici uitgelachen, maar inmiddels is de mini pc al 2,5 miljoen keer verkocht. De Pi wordt niet alleen gebruikt als goedkope Linux pc, maar is voor veel knutselaars de machine bij uitstek voor het realiseren van hun ideeën. Voor beide groepen gebruikers is er goed nieuw, want element14 (de makers van de Raspberry Pi) hebben nu ook een mini geluidskaart ontwikkeld voor de mini pc.

De geluidskaart maakt de inzetbaarheid van de Pi alleen nog maar groter. En met een prijs van $33 is het ook nog eens een leuk betaalbaar extraatje. Maar wat krijgen we eigenlijk voor dit bedrag? De geluidskaart is een add-on printplaat die aangesloten wordt op de P5 pins op de Pi. Er is gekozen voor het gebruik van een Wolfson audio processor die ondersteuning biedt voor hoge kwaliteit audio tot 24-bit / 192KHz.

Voor wie de geluidskaart wil aansluiten op een versterker is er de keuze uit een 3,5mm line-out aansluiting of de S/PDIF digitale uitgang. Vooral dit laatste is een veelgevraagde optie voor de Pi. Voor het opnemen van audio beschikt de geluidskaart over een tweetal MEMS microfoons. Hierbij is voice-control een achterliggende gedachte van deze twee microfoons. Voor audio-stromen is er net als bij de audio uitgangen een 3,5mm jackplug en een S/PDIF aansluiting aanwezig als line-in.

De nieuwe geluidskaart voor de Raspberry Pi is per direct verkrijgbaar en is geschikt voor alle revisie 2 modellen.

Raspberry Pi geluidskaart Wolfson

Foto: Tweaktown

 

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen