Hardware

QNAP lanceert TS-x31 Home NAS-serie met persoonlijke cloud

QNAP kondigde vandaag de release aan van de TS-x31 serie Turbo NAS voor het MKB en thuisgebruikers. Gebaseerd op een dual-core 1,2 GHz ARM Cortex-A9 CPU, biedt het een goed presterende maar toch zuinige oplossing om bestanden op te slaan, te delen en te back-uppen, in combinatie met de makkelijk te gebruiken cloud-gebaseerde notitiediensten en een breed scala aan multimediafuncties.

De nieuwe TS-x31 modellen zijn verkrijgbaar in 1,2 en 4-bays en worden voorzien van een tweetal Gigabit Ethernet-poorten (behalve bij de TS-131). Hiermee zijn de apparaten in staat om verhoogde beschikbaarheid of hogere prestaties te kunnen leveren. Alle verschillende modellen zij uitgerust met een Freescale ARM Cortex-A9 dual-core 1,2 GHz processor en 512 MB DDR3 RAM. Als we de cijfers van QNAP mogen geloven dan staat dit garant voor leessnelheden van maximaal 110 MB/s en schijfsnelheden van 80 MB/s.

QNAP TS-431 NAS

Voor het aansluiten van externe gegevensdragers zijn de modellen voorzien van drie Superspeed USB 3.0 poorten.

Als gevolg van het privacyvraagstuk bij openbare cloud-diensten, is de TS-x31 ideaal voor het opzetten van een veilige privé cloud met grote capaciteit, waar gebruikers bestanden kunnen opslaan, delen en altijd en overal toegang hebben tot hun bestanden. [Jason Hsu, productmanager van QNAP]

Met de geïntegreerde Notes Station biedt de TS-x31 serie gebruikers de mogelijkheid om digitale notities te maken op hun privé cloud en deze te delen met vrienden en collega’s en in de wetenschap dat gevoelige informatie volledig onder hun controle is en niet opgeslagen is op de servers van derden.

Gebruikers kunnen de TS-x31 ook gebruiken om transcoderingstaken uit te voeren wanneer ze aan het werk zijn of slapen, zodat ze video’s direct kunnen bekijken na het werk of het wakker worden.

De QNAP TS-x31 serie bestaat uit de TS-131, TS-231 en de TS-431. Over de prijzen voor de verschillende modellen is op dit moment nog niets bekend.

QNAP 2-bay TS-231

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button