Apps en software

QNAP lanceert nieuwe Turbo NAS firmware QTS 4.1.1

QNAP heeft haar nieuwe firmware gelanceert voor Turbo NAS apparaten. Deze nieuwe firmware is in het bijzonder gericht op het verhogen van de veiligheid van je gegevens.

Met de komst van QTS 4.1.1 is het mogelijk geworden om je gehele NAS te versleutelen. We hebben het hier dan ook over echt alle gegevens op de NAS en niet alleen je eigen bestanden. Deze nieuwe encryptiefunctie beschermt je gegevens wanneer je gehele NAS bijvoorbeeld wordt gestolen of kwaadwillende toegang krijgen tot het apparaat.

Met de diverse cloudtoepassingen op de Turbo NAS apparaten wordt de vraag naar vehoogde beveiliging steeds groter. Veel van dit soort apparaten zijn voorzien van diverse (privé) foto’s, bestanden en video’s die niet in handen van andere mogen vallen. In vorige versies van de firmware was het niet mogelijk om gehele gedeelde mappen te versleutelen, wat een risico met zich meebrengt als een kwaadwillende je Turbo NAS zou stelen. Door gebruik te maken van de nieuwe volume-gebaseerde encryptie kun je deze gegegevens dus nog beter beschermen.

QTS 4.1.1 zorgt voor de beveiliging van gegevens door aanvullende volledige volume-encryptie waarmee foto’s, muziek, video’s en documenten versleuteld worden in elke gedeelde map van de Turbo NAS. QNAP streeft ernaar om de meest veilige en handige oplossing te ontwikkelen en door het verstrekken van volledige volume-encryptie, kunnen we totale beveiliging van gegevens garanderen. We raden onze gebruikers dan ook aan gebruik te maken van deze volledige volume-encryptie om ervoor te zorgen dat hun gegevens volkomen beschermd worden. [aldus Willy Kuo, productmanager van QNAP].

Voor zakelijke gebruikers biedt QNAP een gecombineerde opslagoplossing met zowel veiligheid als functionaliteit. Zelfs als de Turbo NAS versleuteld is, kunnen alle bestanden nog steeds toegankelijk zijn via Windows SMB/CIFS, iSCSI en NFS-protocollen. Met gehele NAS encryptie, biedt QNAP Turbo NAS-gebruikers 100% zekerheid en een handige manier van opslag in een privé cloud.

De nieuwe firmware is beschikbaar als update in QTS 4.1 of kan los worden gedownload van de QNAP website.

QNAP NAS Encryptie

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button