Gaming

PS4 Remote Play is de oplossing voor het soap-probleem

Begin van deze maand bracht Sony een update uit voor de software van de PS4. Met deze update kwam er een volledige nieuwe feature naar je console, namelijk dat van PS4 Remote Play. Met behulp van deze software kun je nu je favoriete games spelen op je PS4, maar dan vanaf je computer of laptopscherm. Handig wanneer je vriend of vriendin weer eens naar een kansloze serie op tv wil kijken.

Om gebruik te maken van de nieuwe PS4 Remote Play heb je eigenlijk maar een paar dingen nodig. Allereerst natuurlijk een PS4, duh! Daarnaast een computer of laptop met een internetverbinding en je DUALSHOCK 4 controller met de bijbehorende USB-kabel. Vervolgens hoef je eigenlijk alleen nog maar de speciale PS4 Remote Play applicatie te installeren of je Windows computer of Mac en je bent good to go. Mocht je denken “Ahh, maar mijn controller heeft geen kabel nodig”, dan heb je pech. Het gebruik van de USB-kabel is noodzakelijk.

ps4 remote play

Om je een idee te geven hoe simpel het eigenlijk is, laat ik je zien hoe het op mijn Macbook ging. Allereerst download je de Remote Play software van de Playstation website. De installatie is doodsimpel en bestaat uit een paar keer op “volgende” te klikken en de installatie af te laten ronden. Het is ook maar een klein stukje software want het gebruikt maar 14MB aan ruimte op je opslagmedium. Wanneer de installatie afgerond is kun je PS4 Remote Play starten.

ps4 remote play 002

Na het kiezen voor “Starten” gaat Remote Play op zoek naar jouw PS4. Om dit te kunnen doen moet je aanmelden met je Playstation network-account. Hiermee kun je ook games spelen wanneer je niet thuis bent maar wel een internetverbinding tot je beschikking hebt.

ps4 remote play 003

En eigenlijk was dat het, want als je accountgegevens goed zijn dan krijg je direct het bekende PS4 startscherm in beeld. Je kunt hem in een venster weergeven of volledig scherm. Vanaf dit moment heb je voldoende aan je DUALSHOCK-controller en kun je aan de slag met je favoriete games. In mijn geval startte ik Grand Theft Auto 5 op om te zien of het een beetje te doen is.

ps4 remote play 004

De grafische kwaliteit is met het streamen wel iets minder dan wanneer je het via je tv kijkt. Toch is het prima te doen en verlies je niet enorm veel aan kwaliteit. De beelden bewegen nog best vloeiend en eigenlijk ben je binnen no time vergeten dat je via je laptop met je PS4 aan het spelen bent. Het enige wanneer ik merkte dat het niet helemaal lekker liep, is toen er ook een iPad met Netflix aan ging en een met YouTube video’s. Dit veroorzaakte ineens wat haperingen tijdens het gamen. Na een seconde of 10 was dit weer over en kon ik weer verder.

ps4 remote play 005

Het is best een grappige feature en waarschijnlijk voor veel gamers een perfecte oplossing voor het soap of kansloze tv-serie syndroom. Je kent het wel, jij wil gamen en de ander heeft zich de hele dag op Utopia verheugt (schijnt te kunnen). Nu kun je dus gewoon keihard verder gamen, alleen dan op je computer of laptop. Goede zet van Sony en vooral ook omdat je het op een Microsoft Windows en Apple OS X machine kunt doen.

ps4 remote play 006

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button