tech365
canon-250-megapixel-1@2x

Prototype Canon camera heeft 250-megapixel APS-H sensor

Waar we op sommige vlakken nog aan het stoeien zijn met 12 megapixel camera’s, komt Canon deze week even beestachtig om de hoek kijken. Het bedrijf is druk in de weer met het ontwikkelen van een digitale spiegelreflexcamera met een 250 megapixel sensor. Inderdaad, dat is meer dan vijf keer aantal megapixels dan de onlangs gelanceerde EOS 5DS en 5DS R camera’s.

Het nieuwe prototype van Canon maakt gebruik van een zogenaamde APS-H formaat sensor. Foto’s gemaakt met dit prototype kunnen zonder moeite worden gebruik voor enorme posters en billboards zonder verlies van kwaliteit. Om je een idee te geven hoe bizar dit is kun je stellen dat je de belettering op een vliegtuig kun lezen gefotografeerd op 18 kilometer hoogte door in te zoomen.

Wanneer je tijdens het lezen besloten hebt om je spaargeld nog even vast te houden tot de releasedatum dan moet ik je helaas teleurstellen. Canon geeft namelijk aan dat het geen plannen heeft om de sensor en het proptype commercieel te gaan aanbieden. “De camera was ontwikkeld als een voorbeeld van wat de mogelijkheden zijn van Canon’s high-definition programma”, aldus Richard Berger van Canon.

canon-250-megapixel-1@2x

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen