Het Leventje

Porsche 911 RSR voor de helft uit Lego tijdens 24 uur van Le Mans

Eens per jaar vindt het mooiste motorsport evenement plaats op het ‘Circuit de la Sarthe’. Mocht dit je niet gelijk iets zeggen dan zal ik je handje helpen. Ik heb het hier over de 24 uur van Le Mans, een slijtageslag voor mens en machine. Tijdens dit evenement is het niet alleen genoeg te zien op de baan, maar ook op het circuitterrein zelf.

Lego_Porsche911RSR_tech365nl_004

Het bouwen van een Porsche 911 RSR gaat niet over één nacht ijs. Maar het bouwen van een Lego 911 RSR ook niet. Op het circuit stond een prachtige fabrieks Porsche 911 RSR die deels uit Lego stenen bestond. In totaal waren er meer dan 380.000 stenen nodig om deze racebolide te realiseren. Geen klein klusje dus! De Porsche heeft niet alleen nog steeds de prachtige lijnen, maar is zelfs voorzien van originele logo’s en sluiting op de motorkap van Lego.

Lego_Porsche911RSR_tech365nl_003

Op de wielen, uitlaat en de koplampen na is alles nagemaakt van Lego. Een aardige prestatie als je het mij vraagt, ondanks dat er niet bekend is hoeveel tijd er in de bouw is gaan zitten. Opnieuw een mooi voorbeeld van hoe Lego tijdloos blijft!

Foto’s: Jalopnik.com

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button