Apps en software

Plex werkt aan app voor nieuwe Apple TV

Met het nieuwe tvOS van Apple in het vooruitzicht beginnen verschillende bedrijven weer flink te ontwikkelen. Nu het platform een eigen App Store krijgt kunnen ontwikkelaars eenvoudig toepassingen ontwikkelen van de nieuwe Apple TV. Plex is één van deze toepassingen. Eindelijk kun je straks je eigen lokale bestanden afspelen op je nieuwe Apple TV, en dat is wat we willen!

De varianten van Apple TV die we tot nu toe hebben gehad waren erg beperkt. Uiteraard kon je films en muziek afspelen vanaf iTunes, maar als het aan Apple lag kon je afscheid nemen van al je eigen content. Dit was ook direct de reden voor vele om de Apple TV links te laten liggen. Met de komst van een App Store en tvOS is er toch weer een lichtpuntje aan het einde van de tunnel.

Plex is een zeer populaire bij een ieder die zijn eigen films, series en muziek wil afspelen op een ander apparaat. Je installeert de Plex app bijvoorbeeld op je Smart TV en streamt zo je eigen content naar je tv. Dit werkt overigens ook prima op mobiele apparaten, want de Plex Media Server (die je op je pc of NAS installeert) zorgt voor het streamen en transcoden van je bestanden. Plex medeoprichter Scott Olechowski laat aan ITWorld weten dat er absoluut een Plex app voor tvOS zal komen. Nu de SDK beschikbaar is voor ontwikkelaars is het team van Plex direct begonnen met een versie voor de Apple TV.

Het is nog niet bekend wanneer Plex met de app voor tvOS gaat komen, maar als het aan Plex ligt is eerder gisteren dan vandaag. Met het doel om Plex op ieder mogelijk device te kunnen gebruiken kan de nieuwe Apple TV natuurlijk niet achterblijven. Voorlopig is het dus nog even afwachten, maar dat hij welkom is kunnen we je garanderen.

plex-home-theater

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button