tech365
Playstation 4 bundle

Playstation 4 development kit zichtbaar in FCC document

Sony liet trotst de nieuwe Playstation 4 hardware zien aan de bezoekers van de E3 beurs in Las Vegas dit jaar. Dankzij gedeponeerde documenten bij de Federal Communications Commission krijgen we een goed beeld van de nieuwe console.In de documenten van Sony wordt gesproken over een DUH-D1000AA ontwikkel set voor het Playstation 4 prototype. Omdat de hardware gebruik maakt van Bluetooth en 802.11b/g/n Wifi moeten deze documenten worden ingediend. De illustratie van de nieuwe Playstation 4 geeft een duidelijk beeld van het strakke design, de aansluitingen en de ruim uitgevoerde koeling en aan de voor- en achterzijde.

Op het voorpaneel vinden we een drietal USB aansluitingen, drie knoppen (eject, reset en power) en wat lijkt op een achttal LED’s mogelijk alleen voor ontwikkel doeleinden. Aan de achterzijde is de behuizing voorzien van de traditionele aansluiting voor het power-cord, een HDMI-poort, TOSlink aansluiting (optical) en LAN. Daarnaast zien we nog een aantal poorten gelabeld “DEV”, mogelijk komen deze niet terug in de uiteindelijke consumenten versie.Het document geeft ook nog een interessante gegeven weer, namelijk de “max clock frequency”.  Hoewel er nog niet is vastgesteld wat de kloksnelheid van de consumentenversie zal worden is het interessant om te zien wat er mogelijk is met de hardware terwijl de temperatuur tussen de 5-35 graden Celsius blijft. Misschien wordt de console op de maximake kloksnelheid ingezet, maar het zou ook goed kunnen dat er rekening gehouden wordt met de toekomst en lifecycle van de Playstation 4.

Op dit moment is het afwachten op de uiteindelijke specificaties, maar tot dusver toe wordt er steeds meer over de nieuwe PS4 bekend. Eerder werden ook de gegevens en foto’s van de PS4 DualShock Controller gevonden. Tot op heden heeft de FCC onbewust een grote rol gespeeld in het vrijgeven voor interessante informatie. Eerder werden ook de PS3, PS3 Slim en andere randapparaten via de FCC documenten in een vroeg stadium zichtbaar.

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen