tech365
iPhone X full corner

Wat een plaatje! De nieuwe iPhone X met volledig scherm

De geruchten over een iPhone met volledig bruikbaar display gingen al maanden rond. En, waren compleet juist. Na de presentatie van de nieuwe iPhone 8 en 8 Plus was er “one more thing…..”. En dan weet je het wel bij Apple. Say Hi to the new iPhone X!

Volledig scherm met hoge pixeldichtheid

Het glas aan de voorkant en achterkant van de iPhone X is hetzelfde als iPhone 8. Maar het beeldscherm is volledig en reikt tot in alle hoeken. Precies zoals we al eerde schreven toen er afbeeldingen uitlekte. Apple noemt dit nieuwe scherm: “Super Retina”. Hij is 5,8-inch groot en heeft een pixeldichtheid van 458 ppi. Dit is het hoogste ooit toegepast in een iPhone. Tijdens de video zie je hoe scherm en rijk van kleur het nieuwe OLED-scherm is. Hij is net zoals de iPhone 8 en 8 Plus water- en stofdicht maar komt alleen in de kleuren Space Gray en Zilver. Ook is er ondersteuning ingebouwd voor HDR (Dolby Vision en HDR10), 3D Touch en TrueTone. Het volledige beeld is echt waanzinnig en ik kan niet wachten om hem in het echt te zien.

iPhone X screens

Bye bye Home-knop, welkom Face ID

Bij de iPhone X heb je geen Home-knop meer. Om je iPhone nu wakker te maken hoef je alleen maar op het scherm te drukken. Door omhoog te swipen kom je terug in het beginscherm met je apps. Het wisselen van apps gaat op dezelfde manier, alleen hou je dan even je vinger stil en schuif je opzij. Siri op spraak of via de zijkant. iPhone X sensoren

Het ontgrendelen is, zoals verwacht, nu via gezichtsherkenning. Apple noemt het Face ID. Door middel van een aantal sensoren op basis van infrarood wordt je gezicht herkend en je toestel ontgrendeld. Hiervoor heeft Apple een speciale Nural Engine opgenomen in de nieuwe A11-processor om te zorgen dat dit realtime verwerkt kan worden. Door middel van Machine Learning is Face ID ook in staat om je beter te leren kennen. Wanneer je dus een pet op hebt, of een bril, dan is de iPhone nog steeds in staat om je te herkennen. Handig voor wanneer je besluit om een hipster baard te laten groeien.

Face ID

Dubbele optische stabilisatie

Er zijn nog diverse andere vernieuwingen op de iPhone X, zoals: een front camera met ondersteuning voor Portrait Lighting, 2 uur langere accuduur dan de iPhone 7 en een quad-led TrueTone flitser. Ook de beide camera’s hebben bij dit model optische stabilisatie. Dit heeft de iPhone 8 Plus bijvoorbeeld weer niet. Het draadloos opladen zien we ook bij dit model en Apple toont zelfs even een blik in de toekomst inde vorm van het zogenaamde AirPower. Hiermee kun je straks je iPhone X, Watch 3 en Airpods draadloos opladen op een enkel paneel.

Twee uitvoeringen met een hogere prijs

Hij is een stukje duurder, dus je moet wel even flink in je portemonnee harken. De prijs voor een los toestel is maar liefst $999. Dit is voor de variant van 64GB. De 256Gb variant is uiteraard duurder. Je kunt de iPhone X op 27 oktober preorderen en hij is per 3 november verkrijgbaar in de winkel.

IPhone X dual

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen