tech365
philips

Philips connected retail lighting system communiceert met smartphone van klant

Philips is al lange tijd één van de grootste spelers op de markt van slimme verlichting, maar het Eindhovense bedrijf stopt nog lang niet met de innovatie op dit vlak. In een Duitse supermarkt heeft Philips onlangs een pilot gestart die klanten helpt te navigeren door de winkel en hierbij aanbiedingen op maat kan serveren. Het Philips connected retail lighting system gaat hiermee de strijd aan met Apple’s iBeacon.

Wanneer je als klant de supermarkt bezoek, hoef je alleen maar een speciaal ontwikkelde app te starten op je smartphone. De verlichtingsunits in de winkel zijn voorzien van bakens en kunnen communiceren met je smartphone. Wanneer je bijvoorbeeld een recept kiest voor Italiaanse Lasagna, dan zal de app een route voor je uitzetten die je langs alle benodigde artikelen loodst. Doordat de bakens weten waar de klant zich bevindt, kan er eenvoudig een route naar een ander product worden aangeboden op basis van je huidige locatie.

Door de locatie-bepaling van de bakens is het voor winkeliers ook mogelijk om klanten te wijzen op aanbiedingen in de buurt. Wordt je opgemerkt bij de frisdranken, dan kun je zomaar een aanbieding krijgen voor een bepaald merk frisdrank.

Het testen met bakens in winkels wordt steeds populairder en verschillende grote winkels en winkelketens zijn dan ook druk bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden. Apple’s iBeacon wordt op dit moment al getest bij Macys, American Eagle en enkele Major League Baseball parken. Deze interesse geeft duidelijk aan dat grote ondermeningen brood zien in deze nieuwe manier van communiceren en adverteren met klanten.

Philips Connected retail-lighting-system-infographic

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen