Automotive

PepsiCo laat robots je snack bezorgen, hoe handig!

Stel je zit op kamers op de universiteit. Je hebt trek in een snack maar geen zin om naar een automaat te lopen om iets te gaan halen. Je pakt je smartphone, opent de speciale app van PepsiCo, en besteld je snack. Na een tijdje komt er een speciale robot aanrijden die op de afgesproken plaats jouw snack brengt. Klinkt als toekomstmuziek, maar toch is het voor een Amerikaanse universiteit gewoon werkelijkheid. Hoe relaxed is dat?

PepsiCo heeft op de Universiteit van Stockton in California een aantal van deze speciale robots rondrijden. Heb je trek in een snack? Dan bestel je er een via de app en verschijnt de robot op een van de 50 speciale locaties op de campus. Het eerste dat in mij opkwam is “aah, een bier robot voor studenten”. Helaas voor de studenten aan de universiteit brengt brengen de robot alleen maar gezonden snacks in de rondte. Gemiste kans als je het mij vraagt.

De robots zijn gebouwd door de startup Robby Technologies. Deze rollende bezorgers zijn voorzien van een camera en verlichting aan de voorkant, vierwielaandrijvig voor lastig terrein en een accu met een bereik van ongeveer 30km. Na je bestelling gaat de robot op pad en bij aankomst geef je de vergrendeling van het deksel vrij en pakt je snack. De robot rijdt weer terug en jij hebt je snack.

Dit soort kleine robots gaan wij de aankomende jaren steeds vaker zien. Autonoom rijden gaat nog even op zich wachten maar dit soort kleine en minder risicovolle varianten kunnen prima over de stoep. PepsiCo ziet er in ieder geval handel in en als ik eerlijk ben is het helemaal zo gek nog niet. LG heeft robots die je over het vliegveld loodsen of je boodschappen dragen, en PepsiCo gebruikt ze voor het afleveren van snacks. Jep, dit is toch echt de toekomst.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button