tech365
Parrot Disco drone tech365 002

Parrot Disco: De nieuwe drone met vaste vleugels en hoge topsnelheid

De IFA in Berlijn is zo’n plek waar je als gadget en techliefhebber je ogen uitkijkt. Tijdens mijn bezoek aan het evenement kwam ik op de stand van Parrot, waar het publiek werd getrakteerd op de nieuwste drone uit de familie. De zogenaamde Parrot Disco is geen kleine jongen en is in vele opzichte anders dan bijvoorbeeld de Bebop. Kort door de bocht: bigger, bolder, better!

Parrot Disco drone tech365 001

Als je iemand een plaatje laat tekenen van een drone, dan heb je een zeer grote kans dat het een traditionele versie wordt. Je kent ze wel, een slank middenstuk en 4 of meerdere propellers naar boven gericht. Bij de Parrot Disco zit je er dan flink naast. Dit is geen traditionele drone, maar heeft meer weg van een vliegtuig. Een driehoek voorzien van aandrijving aan de achterzijde is in staat om met snelheden van 80km/h uur door de lucht te razen. Dat is de Disco!

Parrot Disco drone tech365 003

Door zijn enorm lage gewicht is de nieuwe drone van Parrot in staat om het 45 minuten uit te houden op een enkele accu. Dit is natuurlijk helemaal top, want als er iets vervelend is is het wel een lege accu na 20 minuten. Hij is dus niet alleen snel, maar houdt het ook lang uit. Je hoeft ook geen getrainde piloot te zijn om met de Disco te vliegen, want het enige dat je hoeft te doen is hem in de lucht te gooien. Door zijn automatische piloot gaat de drone zelf vliegen en kun je vervolgens de controle overnemen.

Parrot Disco drone tech365 005

 

Een van de grote voordelen van dit model is dat Parrot standaard een Skycontroller meelevert. Dit was bij de Bebop bijvoorbeeld nog optioneel. De Skycontroller 2 is een vernieuwde versie die wat compact is dan zijn voorganger en een beetje at weg heeft van een controller voor een gaming console. Niks mis mee overigens. Je kunt ook nog gebruik maken van iets nieuws, de Cockpitglasses. Een apparaat dat lijkt op een Samsung Gear VR en wat je een first person view geeft van wat de drone ziet. Dit maakt het nog spannender om te vliegen met de Disco.

Parrot Disco drone tech365 006

Ik heb hem in de praktijk nog niet getest, maar voor wat ik er nu van gezien heb is het een waanzinnige drone. Het nieuwe design, de lange accuduur en hoge snelheid beloven veel goeds en de vernieuwde Skycontroller 2 en Cockpitglasses brengen je vol in de actie. Ja, ik ben enthousiast!Parrot Disco drone tech365 004

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen