Mobile

Panzerglass Screen protector en privacyfilter review: Extra bescherming voor je laptop

Als ik naar Amsterdam moet dan kies ik er vaak voor om de trein te nemen. Naast het feit dat je niet in de file staat is het ook vaak nog sneller. Het grootste voordeel vind ik eigenlijk het feit dat je in de trein kunt werken. Ik klap het tafeltje uit, zet mijn laptop erop en gaan met die banaan. Totdat je het gevoel hebt dat de degene naast je eigenlijk wel erg geïnteresseerd is in wat er zich op je scherm afspeelt. Tenminste, dat gevoel heb ik vaak. En ook al is dit niet het geval, ik vind het gewoon niet prettig dat ik het gevoel krijg dat iemand mee kan kijken.

Panzerglass screenprotector tech365nl 001

Tijdens mijn bezoek aan IFA raakte ik aan de praat met iemand van het merk Panzerglass. Dit bedrijf maakt screen protectors voor mobiele telefoons, tablets en laptops. Ideaal voor mijn Microsoft Surface Laptop dacht ik. Tijdens een demo liet de beste man van Panzerglass zien dat je er vervolgens met een hamer op kon slaan, en met een breekmesje papier erop kon snijden. Kijk, een beetje extra beveiliging van het beeldscherm is natuurlijk altijd goed, maar het ging mij eigenlijk om het ingebouwde privacy filter. Het einde van de mee gluurders is in zicht!

Panzerglass screenprotector tech365nl 002

De screen protector die ik voor deze review gebruik is een zogenaamd Edge to Edge model. Het is een dunne glasplaat die voorzien is van de speciale privacy coating die je op je bestaande beeldscherm plakt. Ondanks het feit dat je een extra plaat op je beeldscherm bevestigd kun je nog steeds op dezelfde manier het touchscreen gebruiken. Alle bestaande functionaliteit van mijn Surface zou hiermee dus intact moeten blijven. De glasplaat is ongeveer 0,4mm dun, filter blauw licht en heeft een anti reflecterende coating.

Panzerglass screenprotector tech365nl 004

Goed, een privacy filter dus. Het doel van dit filter is om te voorkomen dat er iemand makkelijk op je scherm kan meelezen. Bijvoorbeeld in de trein, bibliotheek of in de je favoriete koffiezaakje. Het filter werkt alleen als je onder een schuine hoek naar het scherm kijkt. Niet als je er recht voor zit. Logisch natuurlijk, want anders zie je zelf ook niets. Het is precies zo gemaakt dat iemand die schuin links or rechts van je zit een bijna zwart scherm ziet. Hoe verder de hoek waaronder je zit, des te minder zie je van het scherm. Soms zie je nog een klein beetje wat er op het scherm staat, maar vaak is het toch te weinig om het echt te kunnen lezen.

Panzerglass screenprotector tech365nl 005

Als ik een screen protector zie dan ben ik altijd benieuwd naar het gemak van de installatie. Ze zien er bijna altijd hetzelfde uit. Toch is het soms een ramp om een protector goed aan te brengen. Panzerglass heeft naast de protector een microvezeldoekje, schoonmaakdoekje (nat) en een droogdoek in het set gestopt. De methode is als volgt: reinig en ontvet eerst het beeldscherm, droog de vloeistof af en verwijdert de achterkant van de screen protector. Nu is het alleen nog een kwestie van het glas plaatsen en goed langs de randen en uitsparingen. Het voordeel van het glas is dat je hem nog even los kunt maken als er te veel lucht onder zit, verplaatst en gewoon loslaat. Het glas drukte vervolgens zelf bijna alle lucht eronder uit.

Panzerglass screenprotector tech365nl 006

Met het glas op zijn plaats is het alleen nog een kwestie van het weg wrijven van eventuele kleine luchtbellen Die vind je vaak aan de randen. Door rustig vanuit het midden naar de rand te wrijven druk je de belletjes eruit en ben je klaar.

Voor mijn laptop is een screen protector iets minder belangrijk dan bij mij smartphone. Toch kan een extra laagje veiligheid geen kwaad. Nu heeft een Surface laptop een touchscreen en het is best bijzonder dat het gevoel niet anders is met de screen protector ervoor. Het is net alsof je swiped over het originele scherm.

Panzerglass screenprotector tech365nl 007

Het meest nieuwsgierig was ik uiteraard naar het privacy filter in de screen protector. Nu ik het glas er een tijdje voor heb zitten merk ik pas hoe goed het werkt. Tenminste, als ik recht voor mijn scherm zit merk ik er zelf niets van, maar collega’s in mijn buurt grappen dat mijn laptop het zeker weer niet doet. Of dat ik hem wel aan moet zetten overdag om net te doen of ik werk. Goeie grappen uiteraard, maar het geeft direct aan hoe goed het filter werkt. Voor omstanders lijkt het namelijk net alsof de laptop niet aan staat. Mission accomplished, het afkijken op het scherm is verleden tijd. Betere “feedback” van je collega’s kun je in dit geval eigenlijk niet hebben.

Panzerglass screenprotector tech365nl 009

Voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Voor nog geen vier tientjes heb je een screen protector met ingebouwd privacy filter. Ik vind het qua prijs helemaal zo gek nog niet. Helemaal als je kijkt wat er soms al voor een screen protector voor je smartphone gevraagd wordt. Reis jij vaak met de trein, of werk in je een openbare ruimte, dan is het privacy filter van Panzerglass echt iets voor jou.

Panzerglass screenprotector tech365nl 011

Prijs en beschikbaarheid

De Panzerglass screen protector met privacy filter voor de Surface laptop kost €39,95. Er zijn ook andere modellen verkrijgbaar voor o.a. iPhone, iPad , Surface Pro en MacBook Pro.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button