tech365
palette modulair systeem 001

Palette is een modulair systeem om sneller en fijner te werken met je fotobewerkingssoftware

Programma’s als Adobe Photoshop en Lightroom geven je zeer veel controle over het bewerken van je foto’s. Tientallen schuiven, knoppen en vinkjes helpen jou om net dat effect te creëren in je foto’s waar je naar op zoek bent. Maar soms is dit ook wel eens een ontzettend gepriegel. Helemaal als je onderweg bent of net geen muis en groot scherm tot je beschikking hebt. De bedenkers van ‘Palette’ hebben hier echter een geniale oplossing voor.

palette modulair systeem 001

Niet alleen zijn de knopjes vaak erg klein op je beeld, je gebruikt ze ook nog eens heel veel. Tenminste, meestal een aantal functies erg veel. Als ik kijk naar mijn eigen routine bij het nabewerken van foto’s, dan gebruik ik bij het overgrote deel veelal dezelfde functies. Denk hierbij aan belichting, contrast, levendigheid, ruisreductie enzovoorts. Je hebt dus vaak te maken met erg veel klikken voor dezelfde handelingen. Go muisarm! Palette is ontwikkeld met het oog op de fotograaf. En dan vooral het nabewerken in applicaties als Adobe Photoshop of Lightroom.

Palette is een modulair systeem dat bestaat uit blokken die je eenvoudig aan elkaar kun klikken. Er zijn verschillende blokken die je kunt gebruiken. Je hebt blokken met een simpele drukknop, een draaiknop en een schuifknop. Door de blokken aan elkaar te klikken (ze zijn magnetisch) creëer je een geheel eigen besturingspaneel. En hier komt het grote voordeel: je kunt de verschillende blokken koppelen aan functies in diverse programma’s. Als ik Photoshop hier weer even als voorbeeld neem, dan zou je een knop kunnen koppelen aan de “voor/na- functie” en een draaiknop voor het aanpassen van het contrast. Een schuifknop kan op zijn beurt weer ideaal dienen voor het aanpassen van de belichting. De mogelijkheden zijn eindeloos, zolang je maar niet boven het maximum van 18 blokken uitkomt.

palette modulair systeem 002

De besturing van het geheel wordt uitgevoerd door de zogenaamde controller. Dit is een blok met een USB-poort die je aansluit op je computer of laptop en in verbinding staat met alle andere modules. Op deze manier worden alle modules voorzien van spanning en heb je maar 1 vrije USB-poort nodig. De Palette software hoef je vervolgens alleen maar te installeren en je bent klaar om verschillende applicatieprofielen te maken. Het actieve profiel wordt weergegeven op het OLED-scherm op de controller.

palette modulair systeem 003

Je kunt het Palette systeem in een aantal verschillende uitvoeringen krijgen. Het verschil zit hem hierbij in de hoeveelheid blokken die standaard worden meegeleverd. Zo kun je kiezen uit een Aluminium Starter kit ($199), expert kit ($299) en professional kit ($499). Voor de liefhebber van een houten finish is er ook een Limited Edition Wood Professional Kit ($899). Je kunt naast deze kant-en-klare kits ook zelf losse modules bijkopen (vanaf $29).

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen