Mobile

Overgroot deel van uitvallende iPhone 6(s) toestellen na iOS 10.2.1 update weer gefixed

Na de installatie van iOS 10.1 stonden veel iPhone bezitters in de rij om hun toestel uit het raam te gooien. Zo heb je nog meer dan 10% accucapaciteit en zo vloog je toestel op zwart. Enorm vervelend natuurlijk want zo kun je niet op je trouwe iPhone vertrouwen. Maar gelukkig lijkt de laatste update naar 10.2.1 het probleem voor het overgrote deel van de iPhone bezitters opgelost te hebben.

Nog niet voor alle toestellen is het probleem verholpen. De update richt zich op de iPhone 6 (S) die als enige het probleem ondervinden. Na de laatste update die inmiddels een maand geleden uitgekomen is, laat Apple weten dat 70% van de iPhone 6 bezitters en 80% van de iPhone 6S modellen geen uitval meer heeft ondervonden. De update lost een bug op in het energiebeheer van het toestel.

Naas het uitvallen was het ook niet meer mogelijk om het toestel aan te zetten. Je moest dan weer je toestel aan de oplader hangen en wachten voordat hij weer aan kon. Net alsof hij volledig ontladen was. Toch bleek na het even opladen van je iPhone 6(S) dat er nog voldoende capaciteit aanwezig was. Apple geeft aan dat dit werd veroorzaakt door een noodprocedure die in werking treed als de accu leeg is. Intensieve processen zorgde er bij de oudere accu’s voor dat je smartphone dacht dat hij leeg was en de noodprocedure in werking zette. In werkelijkheid was dit niet het geval en vandaar het vaak hoge resterende percentage accucapaciteit. Kleinigheidje met veel overlast voor gebruikers.

Volgens Apple blog iCulture komt in de volgende update ook een functie waarmee gebruikers zelf kunnen zien of zij of haar accu in aanmerking komt voor het vervangingsprogramma van Apple. Hiermee zouden de resterende slachtoffer geholpen moeten zijn. Wil je het liever handmatig checken, dan kan dat op de pagina van het reparatieprogramma van Apple van de iPhone 6S.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button