Security

Oracle dicht 36 beveiligingslekken in Java 7 update 51

Oracle heeft in totaal 36 beveiligingslekken verholpen met de meest recente update van de Java software. De verholpen kwetsbaarheden maakte het voor aanvallers mogelijk om de computer van het slachtoffer over te nemen bij een bezoek aan een malafide- of gehackte website. 

Sinds Oracle gekozen heeft voor het toevoegen van Java aan de Critical Patch Update (CPU), dat ieder kwartaal wordt gepubliceerd, is het aantal gepatchte beveiligingslekken toegenomen. Door het toevoegen van Java aan de CPU wordt er nu vier keer per jaar een update uitgebracht in plaats van drie keer.

Gebruikers van Java 7 worden geadviseerd om de meest recente versie te installeren van de software, namelijk Update 51. De installatie van de update kan worden uitgevoerd door het handmatige downloaden en installeren van de update of via de Java update tool. Voor Mac-gebruikers die gebruik maken van Java6 zal Apple een update uitbrengen. In zijn totaliteit zijn er 144 beveiligingslekken gedicht voor verschillende Oracle producten.

Oracle Java Updates

Bron: Security.nl

 

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button