Op zoek naar de duurzaamste tablet voor onder de kerstboom? SquareTrade helpt je met kiezen.

Ben je van plan om dit jaar een tablet onder de kerstboom te leggen? Dan zit je goed met een compact model. Een onafhankelijke breekbaarheidstest van verzekeraar SquareTrade toont namelijk aan dat kleinere tablets duurzamer zijn dan hun grotere concurrenten. Alle tablets kregen een breekbaarheidsscore gebaseerd op fysieke kenmerken – zoals materiaal – en de resultaten van val-, schuif- en watertesten. Hoe hoger de tablet scoort op een schaal van 1 tot 10, hoe hoger het risico op schade. De Samsung Galaxy Tab S 8.4 (score 3,3) bleek het minst breekbaar, de Tmax 9 HD (score 8,2) juist het meest.

Over het algemeen kwamen de compacte tablets beter uit de val- en watertesten dan grotere modellen als de Microsoft Surface Pro 3 en de Tmax 9 HD. Duurzame en waterbestendige exemplaren, zoals de Sony Xperia Z3 (score 4) en de Apple iPad Mini 3 (score 4,4), presteerden ongelofelijk goed. Met de populaire Samsung Galaxy Tab S 10.5 (score 6) en de Apple iPad Air 2 (score 6,1) loop je een hoger risico dat ze kapotgaan – deze modellen scoorden slecht in de schuif- en valtesten.

De belangrijkste resultaten uit de breekbaarheidstest op een rij:

Ty Shay, CMO van SquareTrade: “Voor het eerst hebben we tien tablets onderworpen aan onze strenge breekbaarheidstesten. En wat blijkt: size doet er wel degelijk toe. Dure tablets zijn te vergelijken met de bekende Zwitserse zakmessen, maar ze zijn lang niet zo duurzaam. En het instapmodel dat we testten, brak letterlijk in tweeën. In tegenstelling tot smartphones – waar Apple altijd bovenaan eindigt in onze breekbaarheidstesten – was Samsung met de Galaxy Tab S 8.4 dit keer de winnaar.”

In onderstaande video kun je zien hoe het onderzoek in zijn werk ging.

 

 

Mobiele versie afsluiten