tech365
Microsoft

Ook Microsoft stapt in de wereld van de smartwatch

Apple is er mee bezig, Samsung heeft hem al, Google komt er aan en vele andere bedrijven hebben ze ook al of zijn er druk mee bezig…… inderdaad de Smartwatch! Om het rijtje van giganten compleet te maken hebben we er nog één voor je, namelijk Microsoft. 

Volgens een recent rapport van Forbes heeft Microsoft een team wat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een dergelijk apparaat. Dit team wordt ook nog eens versterkt door de ontwikkelaars van het Kinect team. Het apparaat, dat nog niet is aangekondigd en nog geen naam heeft, zou in staat zijn om de gehele dag en nacht gegevens te verzamelen over de gesteldheid van de drager. Hierbij kun je denken aan onder andere je hartslag.

Het apparaat zal niet exclusief voor Microsoft eigen mobiele Windows Phone platform zijn, maar ondersteunt naar verluid ook Android en iOS. Qua uiterlijk zal het apparaat overeenkomsten hebben met de Samsung Galaxy Gear, zoals een kleuren touchscreen en een batterij die 2 dagen mee kan.

Door het apparaat geschikt te maken voor verschillende mobiele platformen vergroot Microsoft de kans op slagen. Hier wordt het geschikt voor alledaags gebruik en voor de echte sportfanaat ongeacht welk toestel je hebt.  Er is nog geen datum bekend wanneer Microsoft het apparaat zal introduceren, maar volgens het rapport zou het best deze zomer kunnen zijn.

Microsoft

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen