tech365
Microsoft OneDrive

OneDrive File Restore laat je eenvoudig bestanden herstellen uit de cloud

We hebben geleerd dat het niet slim is om je bestanden enkel lokaal op je computer te bewaren. Nee, je moet ze ook synchroniseren naar de cloud. Zoiets was het toch? Maar wat als je nu iets per ongeluk verwijdert of slachtoffer wordt van een succesvolle ransomware aanval? Is dan alles lokaal en in de cloud niet simpelweg weg of onbruikbaar?

Gebruikers van OneDrive for Business roepen waarschijnlijk luidkeels “nee!”. Tenminste, als ze bekend zijn met de File Restore mogelijkheden van OneDrive. Door middel van deze functie is het mogelijk om bestanden te herstellen tot maximaal 30 dagen terug. Heb je vandaag iets lokaal verwijdert en wordt deze actie ook gesynchroniseerd, dan is het bestand op twee plaatsen weg. Met File Restore kun je in een grafiek zien wanneer er activiteiten zijn geweest op de bestanden in je account en kun je bestanden eenvoudig herstellen. Je kunt je voorstellen hoe fijn dit is, als je erachter komt dat al je bestanden onbruikbaar zijn door ransomware.

Microsoft is de File Restore functie as we speak aan het uitrollen naar persoonlijke OneDrive accounts. De zakelijke variant had het dus al. Maar het is een functie die ook voor de gebruikers van de niet zakelijke variant erg welkom is. Je hebt hier wel een Office365 abonnement voor nodig, anders is de functie niet beschikbaar. Dat is dan wel weer jammer, want hiermee moet je dus een betaalde gebruiker zijn van de dienst.

Het herstellen is erg eenvoudig en dit maakt het een krachtige functie. Ga vanuit OneDrive naar je persoonlijke instellingen (tandwieltje rechtsboven) en kies OneDrive herstellen. Vervolgens krijg je onderstaand overzicht waar je eenvoudig bestanden kunt selecteren en door middel van de knop Herstellen kunt terugzetten.  De tijdlijn geeft je de mogelijkheid om de datum van de mutatie op te zoeken en zo de juiste versie te herstellen. It’s as simple as that!

OneDrive File Restore

 

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen