tech365
Olympus Stylus SP-100 02

Olympus Stylus SP-100 superzoom voorzien van speciaal vizier

Olympus heeft een nieuwe camera op de markt gebracht voor de echte superzoom-liefhebber. Deze digitale camera, de Stylus SP-100, heeft een zoom-factor van maar liefst 50x! Maar dit is nog niet alles, want om toch goed te zien waar je nu eigenlijk op ingezoomd hebt krijg je zelfs de beschikking over een laser-vizier. 

De gamers en militairen onder ons kennen allemaal wel de zogenoemde ‘Red dot-sight’. Een rode laserstip op een semi-transparant matglazen vizier. Olympus vond deze techniek toch wel erg handig voor haar nieuwe 50x zoom digitale camera, want als je zover kunt zoomen is het lastig te bepalen waar je nu eigenlijk naar kijkt aan de horizon.

Door een speciaal venster open te klappen kun je onder de flitser door kijken en zie je door middel van die vizier waar de lens eigenlijk naar kijkt.  Het lijkt misschien wat vreemd om deze techniek op een camera te vinden, maar het enorme bereik is naast een voordeel, eigenlijk ook direct een bijkomende moeilijkheid.

Olympus Stylus SP-100 01

De Stylus SP-100 is door Olympus voorzien van een 16-megapixel CMOS server van 1/23-inch groot en voorzien van een TruePic VII processor. De camera is hiermee in staat om 7 beelden per seconde vast te leggen met een buffer van 6 beelden in het geheugen. De lens heeft een bereik van 24-1200 millimeter met een variërend diafragma van f2.9-6.5. Naast foto’s is de Stylus SP-100 ook in staat om 1080p/60p Full-HD video vast te leggen.

De Olympus Stylus SP-100 wordt in maart dit jaar in de winkels verwacht met een adviesprijs van €399.

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen