tech365

NSA onderschept Cisco hardware voor monitoring

De NSA wordt er van beschuldigd dat ze Cisco hardware onderscheppen die wordt verzonden aan landen buiten de Verenigde Staten. De beschuldigingen houden in het kort in, dat Cisco de hardware onderschept, en doelbewust verzwakken zodat de NSA meer en makkelijker inzicht heeft in de data die wordt verzonden door de apparatuur. 

Een brief onder de naam van Cisco’s CEO John Chambers is inmiddels gepubliceerd, waarin hij stelt dat de NSA “undermine confidence in our industry and in the ability [of] technology companies to deliver product globally.

De ‘federal government’ heeft laten weten in zijn recht te staan, door zichzelf te plaatsen tussen Cisco en zijn afnemers, om nationale veiligheid te kunnen garanderen. Ons rest nog de vraag, wat er gebeurt wanneer Cisco’s hardware faalt door toedoen van NSA’s handigheidjes. Zouden zij verantwoordelijkheid hiervoor nemen? Zou er excuus volgen?

d-wave-quantum-computer-nsa-logo

Freddy

Freddy is naast een IT Professional bij een overkoepelende zorginstelling en recreatief wielrenner, tevens een enorme liefhebber van stijlvol ingerichte kantoorgebouwen.

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen