Mobile

Nooit meer moeilijk in slaap komen met nachtmodus in iOS 9.3

Apple maakte gister bekend welke nieuwe features er beschikbaar zullen zijn in de iOS 9.3. Naast wat extra mogelijkheden voor scholen valt de zogenaamde nachtmodus mij het meest op. De nieuwe functie in iOS 9.3 moet er namelijk voor zorgen dat je makkelijker in slaap valt na het kijken op je scherm in een donkere omgeving. Ideaal voor de “bed appers” en Candy Crush junkies. 

De Night Shift functie past op basis van de tijd en plaats van je toestel het kleurenpalet aan. Door minder blauw licht te gebruiken en meer warme kleuren heb je minder last van het moeilijk in slaap komen nadat je een tijdje naar je scherm hebt gekeken in het donker.

Onderzoek wijst uit dat dit wordt veroorzaakt door het intens blauwe licht van je beeldscherm. Door het kleurpalet aan te passen heb je dus minder last van dit probleem en zou je makkelijker de slaap morgen kunnen vatten. Wanneer het weer ochtend is dan zorgt je toestel ervoor dat je weer het normale kleurenpalet krijgt zoals je gewend bent. Dit is overigens een functie welke systeem breed wordt ingezet en alle geïnstalleerde apps krijgen hier mee te maken.

Ik denk dat erg veel bezitters van een iPhone  of iPad erg blij zullen zijn met de nieuwe functie in iOS 9.3. De nieuwe bèta versie van Apple’s iOS 9.3 is sinds gisteravond te downloaden.

Apple iOS93 nachtmodus

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button