World Wide Web

Nokia CEO Stephen Elop ontvangt 18,8 miljoen euro na succesvolle transitie

Vandaag werden uit een aantal stukken van Nokia meer details bekend over het compensatiepakket van CEO Stephen Elop als hij met het bedrijf terug naar Microsoft verhuist. Elop ontvangt voor de succesvolle transitie een compensatiepakket van omgerekend 18,8 miljoen euro.

Het compensatiepakket voor de transitie is niet veel als we kijken naar de totale verkoopprijs van 5,44 miljard euro die Microsoft aan Nokia betaald. Microsoft betaald het grootste deel aan Elop, namelijk 13,17 miljoen euro. Dit komt overeen met zo’n 70% van de totale compensatie. Nokia zal de resterende 30% voor zijn rekening nemen overeenkomend met een bedrag van 5,65 miljoen euro.

Elop wordt regelmatig genoemd in discussies als potentiële kandidaat voor de CEO functie bij Microsoft. Nu hij weer terug komt bij Microsoft vliegen de geruchten de gang rond en wordt er al gesproken over een lang geplande strategie. Of Stephen Elop uiteindelijk als nieuwe CEO van Microsoft aan de gang zal gaan is nog afwachten.

Nokia CEO Stephan Elop ontvangt 18,8 miljoen euro na succesvolle transitie

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button