Tech

Nissan ontwikkeld zelfparkerende stoelen voor keurige vergaderruimte

Je hebt net een vergadering gehad en iedereen verlaat de ruimte. Je kijkt nog even over je schouder en je denkt: “Dit kan ik zo niet achterlaten”. Wie kent het niet, de kopjes zijn misschien allemaal van tafel maar de stoelen staan schots en scheef. Dit moet toch makkelijker kunnen? Juist! En Nissan zorgt daarvoor met haar zelfparkerende stoelen.

Even geen autonoom rijdende auto’s, even geen automatisch inparkerende voertuigen, maar gewoon iets gaafs voor op kantoor. Stoelen die zichzelf weer parkeren aan de tafel precies zoals ze horen te staan. Een stukje techniek dat zorgt voor gemak en een nette vergaderruimte. Nissan heeft een aantal Okamura stoelen aangepast om te communiceren met een viertal bewegingssensoren aan de muur middels Wi-Fi. De controller weet precies waar de stoelen zich bevinden en kan ze gelijktijdig draadloos aansturen.

De kans dat de gemodificeerde stoelen echt in productie gaan lijkt nog klein. Nissan heeft ze in eerste instantie alleen ontwikkeld als een promotiestunt voor haar intelligente parkeerassistent. Toch vind ik ze gewoon tof en blijft het leuk om te zien hoe het geheel zichzelf weer keurig rangschikt. Ik wil ze wel, jij ook?

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button