Gaming

Nintendo brengt mogelijk dit jaar nog een SNES mini op de markt

Wat een daverend succes heeft Nintendo gehad met de NES Classic mini. De retro console in een nieuw jasjes maakte de hele wereld gek. Ze waren niet aan te slepen en zelfs de mensen met een pre-order moesten flink geduld hebben. En ineens kwam vorige week het nieuws dat Nintendo de productie van dit kleine toffe apparaat stopt. Maar als de geruchten kloppen dan denk ik niet dat veel mensen dit erg vinden. Nintendo lijkt namelijk druk te zijn met het ontwikkelen van een opvolger in de vorm van een mini SNES.

De SNES, of voluit Super Nintendo Entertainment System, was de opvolger van de populaire NES en was de bestverkochte gaming console van zijn tijd. Hij was niet zo immens populair als de NES. Met ruim 40 miljoen verkochte exemplaren (de NES had er ruim 61 miljoen) maakte Nintendo opnieuw zijn naam waar. Volgens geruchten gaat Nintendo dit opnieuw doen om de populaire NES Classic mini op te volgen. Gezien het enorme succes is dit helemaal geen slecht idee.

Volgens bronnen van de website Eurogames kunnen we de SNES mini dit jaar nog gaan verwachten. Net als de NES zo rond de feestdagen. De console zou dus ergens in de productiefase moeten zitten nu. Dezelfde bronnen verklaren ook dat de productie van de SNES mini de reden is dat Nintendo de NES mini heeft gestopt.

Duuuuuus Nintendo, geen grappen alstublieft en begin lekker aan de productie van de SNES mini. Games als MegaMan X, Donkey Kong  Country, Super Street Fighter 2 Turbo en Super Castevania IV zijn van harte welkom. Oh, en doe Zelda er ook maar bij!

Super Street Fighter II Turbo

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button