tech365
Samsung QLED TV

Een nieuwe weergave van kleur met Samsung QLED

De wereld van televisies en entertainment staat niet stil. Het ene na het andere merk komt met nieuwe of vernieuwde functies. Met de introductie van de nieuwe televisies van 2017, komen we weer veel functies en technologieën tegen. Denk hierbij aan 4K Ultra HD, High Dynamic Range en OLED, maar de meest vernieuwde functie is misschien wel QLED van Samsung.

Het is een term die we nog niet veel zijn tegengekomen op de tv-markt, maar we zullen hem nog vaak tegen komen. Tijdens CES 2017 begin januari konden we al een glimp opvangen van deze nieuwe beeldschermen van Samsung en nu zijn deze tv’s ook eindelijk verkrijgbaar. Benieuwd naar de mogelijkheden? TVQ.nl legt uit wat Samsungs QLED precies inhoudt.

Samsung QLED 02

Strijd met OLED

Met deze nieuwe QLED-beeldschermen wil Samsung een antwoord geven op de OLED-tv’s die aan een opmars bezig zijn. Eerder konden we al zien dat QLED een boost aan het beeld geeft. Ondanks dat beide technieken zorgen voor een adembenemende weergave van beelden, zit er tussen OLED en QLED wel een groot verschil. De OLED-televisies maken gebruik van pixels die zichzelf in en uit kunnen schakelen en bij QLED-tv’s is er een extra laag aan het LCD-panel toegevoegd met Quantum Dots.

Inmiddels hebben de grote tv merken wel een OLED-tv aan het grote publiek getoond. Alleen Samsung – het grootste televisie merk ter wereld – bleef achter. Samsung heeft ervoor gekozen om zich op een andere technologie te richten en nu weten we ook waarom. De beelden zijn namelijk sterk verbeterd in vergelijking met een oude Full HD-tv of de ‘standaard’ 4K Ultra HD-televisies. Als gekeken wordt naar de kleurweergave is deze zelfs beter dan op de OLED-tv’s. Een nadeel is echter dat op de OLED schermen zwarttinten veel beter en scherper getoond worden.

Samsung QLED 01

Kleurrijker dan ooit

QLED wordt gebruikt om de best mogelijke kwaliteit weer te geven. Deze QLED-televisies zijn de opvolgers van de SUHD-tv’s die we vorig jaar al van Samsung hebben gezien. Ze maken gebruik van speciale nanokristallen, ook wel Quantum Dots genoemd. Licht brengt kleuren tot leven en laat dat nou precies het idee zijn achter het gebruik van de Quantum Dots.

Vanwege een maximale luminantie van 1500 tot 2000 nits waarmee de tv’s zijn uitgerust, is het voor het DCI-P3 palet mogelijk kleur accuraat weer te geven. Kleuren worden realistisch en natuurgetrouw getoond. Samsung spreekt zelfs van een 100% kleurvolume, wat ook wel wordt aangegeven met de namen Q Picture en Q Color. Als je de beelden ziet, weet je direct waarom ze dit zeggen. Het Verband Deutscher Elektrotechniker heeft hiervoor zelfs al een certificaat uitgereikt.

One Connect Box

Naast het verbeteren van het beeld hebben het design en gebruiksgemak een zeer grote rol gespeeld in de productie van de QLED-tv’s. Door het futuristische design lijken de televisies uit de muur te komen. Dit wordt mogelijk door de No-gap wall-mount. Hierdoor hang je de tv strak tegen de muur. Om de tv netjes en strak tegen de muur te hangen, heeft Samsung de aansluitingen verwerkt in de Samsung One Connect Box. Deze wordt met een doorzichtige kabel met de tv verbonden, waardoor het snoertje niet meer zichtbaar is.

 

Dit is een advertorial geschreven door TVQ.nl

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen