tech365
Sony tape

Nieuwe Sony tapes kunnen 185TB aan data opslaan

Sony heeft weer nieuw leven geblazen in de tape voor het opslaan van gegevens. Door een nieuwe techniek, die gebaseerd is op een vacuum vorm techniek, is het mogelijk om maar liefst 148GB aan data per verkante inch op te slaan. Een volledige tape kan met deze techniek 185TB aan data bevatten. Sony presenteerde haar nieuwe tape-opslag vandaag tijdens de International Magnetic Conference in het Duitse Dresden.

De techniek die Sony gebruik bestaat uit het creëren van een laag met magnetische kristallen. Dit wordt bereikt door het afvuren van Argon ionen op een polymeerfilm-substraat. De geproduceerde kristallen zijn slechts 7,7 nanometer groot en worden zeer dicht op elkaar geplaatst op het oppervlak. Nu is het natuurlijk erg handig om enorme hoeveelheden data op te kunnen slaan, echter staat de tape niet bekend om zijn hoge snelheden. Sony ziet de nieuwe tapes dan ook echt voor opslag voor lange termijn en niet voor je dagelijkse back-up waar je regelmatig een klein bestandje moet terughalen.

Met deze nieuwe ontwikkeling is er weer een toekomst voor de traditionele tape. Tot dusver toe heeft Sony nog geen indicatie gegevens wanneer de nieuwe tapes in productie genomen zullen worden.

Sony tape

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen