tech365
Sony Alpha 7S 02

Nieuwe Sony Alpha 7S heeft full-frame sensor en 4k-beeldkwaliteit

Sony heeft haar nieuwe model, de Sony α7S, voorzien van een geheel nieuw ontwikkelde sensor. Deze sensor moet garant staan voor een nog groter dynamische bereik, betere prestaties onder weinig licht en zelfs professionele 4K-beeldkwaliteit voor video opnamen. De nieuwe 35mm full-frame CMOS beeldsensor maakt het toestel geschikt voor de veeleisende fotograaf en videograaf.

Nieuwe full-frame 35 mm Exmor CMOS-beeldsensor
De buitengewone gevoeligheid van de α7S is vooral te danken aan een speciaal ontwikkelde nieuwe full-frame 35 mm Exmor CMOS-beeldsensor.

Dankzij minder pixels, 12,2 effectieve megapixels, op dezelfde grootte sensor, Full-Frame 35 mm, is de sterkte van de gevoelige gebieden aanzienlijk verhoogd voor een superieure beeldkwaliteit. In combinatie met de krachtige BIONZ-X verwerkingsprocessor is er drastisch minder beeldruis en wordt het effectieve gevoeligheidsbereik van de α7S vergroot tot ISO 50 – ISO 409.600 in de uitgebreide modus (ISO 200 – 409.600 voor films).

Door deze ongeëvenaarde lichtgevoeligheid en het zeer lage ruisniveau maakt de α7S zeer professionele foto’s, zelfs bij weinig licht wanneer er normaal gesproken een lange belichtingstijd zou moeten worden gebruikt. Dankzij de extreme gevoeligheid van de camera is het mogelijk om haarscherpe foto’s met weinig ruis en videobeelden met kortere sluitertijden te maken. Het enorme dynamische bereik is ook zeer geschikt voor scènes met een hoog contrast en kan extreem heldere delen en rijke, diepe zwarte tinten in hetzelfde beeld moeiteloos aan.

Door de uitzonderlijke gevoeligheid van de beeldsensor kan deze camera een aanzienlijk hogere hoeveelheid licht verzamelen in vergelijking met conventionele camera’s. Deze camera met nieuw ontwikkelde beeldsensor biedt fotografen en videografen een groot dynamisch bereik in omstandigheden van zeer weinig licht tot fel zonlicht.

Sony Alpha 7S

Gedetailleerd Ultra HD 4k-beeld
Iedere pixel van de 35 mm full-frame sensor (24p en 25p) wordt uitgelezen waardoor de 4K-beelden van de α7S zeer gedetailleerd zijn en uitzonderlijk rijke kleuren en levensechte texturen bevatten. De high-speed gegevensstroom wordt verfijnd door de BIONZ X-processor. Hierdoor kan de α7S video met 4K-resolutie uitvoeren via de HDMI-connector met 4:2:2 kleursampling, voor opslag op een extern opslagapparaat of weergave op een compatibel beeldscherm.

Omdat iedere pixel van de 35 mm full-frame sensor (24p en 30p) wordt uitgelezen, zijn er merkbaar minder ongewenste vervormingen (moiré) en onregelmatigheden. Verbluffend heldere Full HD-beelden kunnen worden opgeslagen op een geheugenkaart in XAVC S-opnameformaat[5] met een hoge gegevenssnelheid van 50 Mbps die door professionele videografen sterk wordt gewaardeerd.

In de APS-C cropmodus ondersteunt de α7S opnamen met hoge framesnelheid van 120 fps (of 100 fps) met HD-resolutie (1280 x 720 pixels). De 120 fps kunnen worden afgespeeld met een afspeelsnelheid van 24 beelden per seconde voor een 5x slowmotion-effect – ideaal om ieder detail te zien van de snelle acties van een sporter tot de gracieuze bewegingen van een balletdanser.

Sony Alpha 7S 02

Specialistische functies
De camera biedt een overvloed aan andere specialistische functies voor professionele videografen zoals Picture Profile voor brede visuele expressie en S-Log2 gamma. Tijdcode/user bit-functies maken een professionele bewerkingsworkflow mogelijk en de optionele microfoonset met XLR-adapter ondersteunt hoogwaardige audio-opnamen.

Zoals bekend van de α7R, is de supersnelle en zeer nauwkeurige snelle, intelligente AF verder verbeterd om maximaal te profiteren van de uitzonderlijke prestaties van deze nieuwe camera bij weinig omgevingslicht tot EV-4. Andere functies bekend bij α7-gebruikers omvatten een XGA OLED Tru-Finder met hoog contrast, Wi-Fi-/NFC- One Touch connectiviteit en compatibiliteit met het steeds groter wordende aanbod aan downloadbare camera-apps van PlayMemories.

Het assortiment α-lenzen groeit. Zo zijn er vrijwel onbeperkte creatieve mogelijkheden met deze camera. Momenteel wordt er een nieuwe gemotoriseerde full-frame zoomlens met E-vatting (28-135mm, F4) ontwikkeld die zeer gewenst zal zijn voor kwaliteitsbewuste filmmakers. Daarnaast werkt Sony samen met andere partijen om een 4K-videoworkflow van professionele kwaliteit te ondersteunen. Een nieuwe XLR-microfoon adapterset voor directe bevestiging is ook in ontwikkeling.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe digitale full-frame α7S-camera met verwisselbare lens is in de zomer van 2014 beschikbaar in Europa (prijs is nog niet bekend).

Klik hier voor tabel met belangrijkste specificaties

Bron: Persbericht Sony

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen