tech365
Ricoh Theta V

Nieuwe Ricoh Theta V maakt 360-graden opnamen in 4K

Als je een foto maakt dan krijg je over het algemeen een prima beeld van wat je op dat moment zag. Tenminste, wat je voor je zag. Wat er achter je gebeurde dat gaat helaas verloren. Ricoh ontwikkelde de Theta, een camera die 360 graden opnames kon maken waarmee je als kijker een totaal beeld krijgt van de omgeving. En om een beetje bij te blijven met de technologie lanceerde Ricoh gisteren haar nieuwste model in de Theta reeks. De Theta V!

Kort door de bocht doet de Theta V hetzelfde als zijn voorgangers. Is er dan helemaal niets verandert? Natuurlijk wel! Je krijgt bij dit model namelijk de mogelijkheid om je beelden in 4K (3840 x 1920 pixels) op te nemen en heeft Ricoh er een vierkanaalsmicrofoon ingebouwd. Zo verhoog je de kwaliteit van het beeld en geluid in een keer. Ook kun je deze hoge kwaliteit beelden livestreamen of lekker bekijken via je VR-bril.

Door de vernieuwde Snapdragon processor in de Theta V is het batterijverbruik sterk verbeterd, iets dat wel belangrijk is als je steeds meer vraagt van je camera. Ook de bijbehorende app is vernieuwd en ondersteunt nu ook het delen naar Instagram. Hiervoor wordt een speciale cropped versie van je opname gemaakt.

Eind september is de camera in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 449. Wil je weten hoe de 360 graden opnamen eruit zien en wat je ermee kunt, houdt dan ons blog in de gaten. Binnenkort verschijnt er een uitgebreide review van de Theta S en  het gebruik van 360-graden beelden. Stay tuned!

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen