Gadgets

Nieuwe Philips Hue app kan je verlichting aansturen als je een herinnering krijgt van je smartphone

De Philips Hue verlichting is iets waar je als techie enthousiast van wordt. Toch kende het systeem wel wat kleine beperkingen. Wat leuk is om te zien, is dat Philips nog steeds goed luistert naar haar gebruikers en met een aantal nieuwe handigheidjes op de markt komt. Met de komst van de nieuwe app kun je nu je verlichting gebruiken voor je herinneringen en kan hij je verlichting besturen alsof je het zelf doet. Ideaal voor op vakantie dus.

Helaas heb ik het systeem zelf nog niet, maar ik heb er redelijk wat mee kunnen werken. Met de komst van een nieuwe woning op de planning verwacht ik niet dat het lang duurt voordat ik het Hue systeem zelf ook ga aanschaffen. Sinds de nieuwe versie van de app (2.14) kun je de Philips Hue verlichting gebruiken om je te herinneren dat je iets moet doen. Handig voor mensen die last hebben van het zogenaamde “vergiet” syndroom. Stel je moet vanavond om 20:00 naar je schoonmoeder. Dan stel je die herinnering in op je smartphone en vergeet je dat hij nog op trillen staat. Je raad het al, die hoor je dus niet. Maar als je verlichting ineens rood gaat knipperen alsof je in een de film Das Boot zit, dan weet je direct weer wat je moest gaan doen.

Naast herinneringen kun je ook je lampen laten knipperen of van kleur veranderen als je eitjes zachtgekookt zijn. Met andere woorden, het systeem werkt ook met timers. Misschien wel de meest handige functie vind ik het automatisch in- en uitschakelen van je verlichting op een willekeurig tijdstip. Ga je op vakantie en wil je het idee wekken dat er iemand thuis is? Stel je Philips Hue dan in dat hij op een willekeurig tijdstip aan en uit gaat. Dit kun je doen met een speling van 15 tot 60 minuten. Je lampen gaan dan niet iedere dag om het zelfde tijdstip aan, maar wel automatisch. Dit lijkt voor buitenstaanders dan net alsof je gewoon thuis bent.

Het enige dat je hoef toe doen om deze nieuwe opties te gebruiken is de app voor je smartphone of tablet te updaten.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button