tech365
Nikkor-400mm-f2.8E-FL-ED-VR-lens

Nieuwe Nikon AF-S 400mm f/2.8E FL VR is 820gr lichter dan zijn voorganger

Nikon heeft aangekondigd dat de nieuwe Nikkor AF-S 400mm f/2.8E FL VR lens er aan zit te komen. Deze opvolger is maar liefst $3000 dollar duurder dan het vorige model, maar is een flink stuk lichter geworden.

De nieuwe body is nog steviger gemaakt dan het vorige model zonder dat het geheel nog zwaarder is geworden. Sterker nog, de nieuwe body is 820 gram lichter. Dit lijkt niet veel, maar wanneer je de hele dag met een lens van dit formaat in de rondte loopt, dan weet je dit absoluut te waarderen. De vermindering van het gewicht is onder andere terug te vinden in het gebruik van twee fluoriet lens elementen (FL).

Lange lenzen zijn zeer populair voor sport en actie. Het is echter wel heel belangrijk dat de lens voorzien is van een snelle autofocus. Volgens Nikon is dit met de S 400mm f/2.8E FL VR geen enkel probleem met de aanwezige Silent Wave Motor.

Nikkor AF-s 400mm f2.8E FL ED VR lens side

Ook in situaties met weinig licht is de Nikkor AF-S 400mm f/2.8E FL VR in zijn element door het grote constante diafragma van f/2.8 en de optische stabilisatie (VR). Bij gebruik van de VR functionaliteit kan er tot 4 stops langere sluitertijden worden behaald, zonder dat de foto onscherp wordt. De VR heeft ook een nieuwe stand gekregen, namelijk een SPORT stand.

Nikkor AF-s 400mm f2.8E FL ED VR lens

De Nikkor AF-S 400mm f/2.8E FL VR wordt standaard geleverd met een Slip-on Front Lens Cover, LF-4 Rear Lens Cap, HK-38 Lens Hood, 40.5mm Screw-on NC Filter, CT-405 opbergkoffer, LN-2 Lens Strap en een Monopod beugel.

De lens wordt in augustus van dit jaar verwacht en zal een adviesprijs van $11,999.95.

 

 

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen