tech365
Nikon_1_J4_10_30_PD_WH_frt34l

Nieuwe Nikon 1 J4 systeemcamera maakt 20 beelden per seconden

Nikon is flink in de weer dit kwartaal met het introduceren van nieuwe modellen. Zo zagen we Nikon D4s en 1 serie V3 al voorbij komen en nu voegt de Nikon 1 J4 zich bij dit rijtje. De nieuwe J4 is voorzien van een nieuwe sensor en legt beelden vast met maar liefst 20 frames per seconden (fps).

Met de komst van de Nikon 1V3 introduceerde Nikon al haar nieuwe Exspeed 4A processor in een systeemcamera. Deze snelle processor wordt nu ook ingezet in de nieuwe J4. De nieuwe J4 is goedkoper dan de V3, maar dit wil op voorhand niet zeggen dat er een gebrek is aan geavanceerde mogelijkheden. Dit kleine toestel is namelijk voorzien van een 18,4-megapixel CMOS-sensor en de nieuwe Exspeed4A beeldprocessor. Deze combinatie zorgt er voor dat je in de constante autofocus stand maar liefst 20 beelden per seconden kunt vastleggen. Hiermee gaat de J4 de gemiddelde DSLR met grote sprongen voorbij. Net als bij de Nikon 1 V3 vinden we ook hier het vernieuwde autofocus systeem terug, voorzien van 171 punten en 105 fasedetectiepunten voor het volgen van het onderwerp (Hybrid AF).Nikon_1_J4_10_30_PD_WH_frt34r

Ben je op zoek naar een toestel dat ook goed in staat is om video vast te leggen, dan is de J4 zeker interessant. Je hebt namelijk de mogelijkheid om video-opnames te maken in maximaal 1080p/60. Voor de liefhebber is het ook mogelijk om slow-motion opnames te maken op 720p met 120 fps. Je hebt op de J4 ook de beschikking over een elektronische VR (stabilisatie), zodat je opnames zo scherp mogelijk worden.

De J4 is door de nieuwe sensor in staat om een grotere ISO-bereik te kunnen bieden. Het toestel heeft een minimale ISO-waarde van 160 en maximaal 12.800. Dit bereik is flink voor een compacte systeemcamera en door de nieuwe Exspeed 4 processor wordt ook de hoeveelheid ruis flink geremd. Bij zowel ISO 6400 als 12.800 is de J4 voorzien van een tweetal instellingen voor ruisonderdrukking.

Om je gemaakte beelden zo goed mogelijk terug te zien is de J4 voorzien van een 3,0 inch touchscreen LCD monitor, met meer dan 1 miljoen beeldpunten. Het is zelfs mogelijk om met de standaard aanwezige Wi-Fi mogelijkheden je beelden op een externe bron te bekijken of deze direct te delen op het internet. Ook het bedienen van de camera is mogelijk via deze Wi-Fi mogelijkheden.

Nikon_1_J4_WH_back

Voor het nieuwe toestel zijn ook een aantal nieuwe accessoires beschikbaar, zoals de WP-N3 waterdichte behuizing, de compacte SB-N10 onderwater Speedlight en speciale tassen en tassensets.

De nieuwe J4 wordt leverbaar in het zwart, wit, zilver en oranje voor een adviesprijs van €629. Voor deze prijs is hij voorzien van het NIKKOR VR 10-30mm f/3.5-5.6 PD_Zoom objectief. Naar verwachting zal het nieuwe toestel vanaf begin juni 2014 verkrijgbaar zijn.

 

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen